Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
Welk konijn past bij mij?

Welk konijn past bij mij?

Je hebt besloten konijnen te gaan houden als huisdier, wat leuk! Konijnen zijn leuke dieren welke perfect gehouden kunnen worden als huisdier. Ze zijn prachtig om naar te kijken, leuk om te observeren wanneer ze druk in het konijnenhok aan het spelen zijn en geweldig om mee te knuffelen. Wanneer je op zoek gaat naar een leuk konijn kom je al snel voor een belangrijke maar lastige vraag te staan. Welk konijnenras past bij mij?

Konijnenrassen in categorieën 

Tenslotte heeft elk konijntje zijn eigen karakter en behoeftes, het ene ras speelt graag met konijnenspeelgoed en de ander juist niet. Graag informeren wij je verder over de verschillende konijnensoorten, van kleine schattige konijntjes tot prachtige grote konijnen. In totaal zijn er ongeveer 47 konijnenrassen, we verdelen ze in 5 categorieën:

 

Dwerg konijnenrassen
Kleine Konijnenrassen

Middelgrote Konijnenrassen

Grote Konijnenrassen

Konijnenrassen met speciale vacht

 

Op deze konijnen informatie pagina bespreken we per categorie de algemene informatie van de konijnenrassen maar ook de behoeftes op basis van grootte en gewicht van de konijnen komen aan bod. Wij krijgen vaak ras specifieke vragen zoals; Welk konijnenras is het snelste tam? Hoe oud wordt een konijn? Past een Franse hangoor in ons gezin en is een hangoor konijn altijd zachtaardig? Deze vragen zijn niet heel makkelijk te beantwoorden het is belangrijk te beseffen dat konijnen een bepaald karakter creëren welke beïnvloed wordt door onder andere verzorging, aandacht en de huisvesting. Wel bekijken we de algemene informatie op basis van erfelijke karakter eigenschappen en gedrag. Lees hieronder alle informatie over konijnenrassen!

 

Dwergkonijn-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Dwerg ras Konijnen met een gewicht tot maximaal 1,3 kilo

Dwergkonijn Een van de meest gewilde én daarnaast het kleinste ras onder de konijnen, de kleurdwerg. De kleurdwerg komt voor in verschillende kleuren waaronder; grijs, bruin, ijzergrauw, bruingrijs, zwart, geel, oranje en chinchilla. Het volwassen gewicht van een dwergkonijn is ongeveer 1.3 kilo hiermee zijn ze klein maar dit betekend niet dat een kleurdwerg geen ruimte nodig heeft in het verblijf. Dit kleine energieke konijntje houd van rennen, spelen en wordt graag uitgedaagd. Een konijnenhok voor dwergkonijn mét soortgenoot is dan ook wat dit mini konijnenras nodig heeft. Overigens worden veel konijnen aangeboden onder de noemer dwerg echter leert de ervaring anders, de meeste aangeboden dwergen zijn namelijk geen dwergen en groeien uit tot middelgrote konijnen. Een echte dwerg is te herkennen aan mini oortjes en een compacte lichaamsbouw, de oren van een echt dwergkonijntje zijn niet groter dan 5 centimeter en staan puntig omhoog. Je kunt dus aan de oren zien of het aangeboden dwergkonijn ook een echt dwerg ras betreft.

 

Pooltje Het ook kleine konijnenras het Pooltje weegt ongeveer 800 gram tot 1 kilo, hiermee is dit kleine konijntje vaak nóg kleiner dan een kleurdwerg. Het pooltje kenmerkt zich in een parelwitte vacht en blauwe óf rode ogen. Dit laatste laat zien dat dit kleine konijn kenmerken heeft van een albino. Dit is iets wat veel mensen afschrikt maar de kleur van de ogen zegt niets over het karakter van dit konijnenras. Wel is het zo dat konijnen met rode ogen vaak minder zicht hebben, hier dien je dan ook rekening mee te houden bij de huisvesting van een Pooltje. Wanneer je het konijn benaderd ziet deze je namelijk niet altijd aan komen, dit kan als resultaat geven dat hij schrikt en je aanval. Benader een konijn met eventueel slecht zicht altijd rustig. Een konijn met slecht zicht geeft hiernaast de voorkeur aan een grote konijnen ren welke gelijkvloers is en een konijnennachthok welke goed bereikbaar is. Hierdoor kan het konijntje makkelijk zijn weg vinden in het konijnenverblijf samen met zijn maatje! Pooltjes zijn vrij energiek en hebben vaak een pittig karakter, zorg dan ook dat jouw pool konijn voldoende ruimte heeft om te spelen en te rennen en bied voldoende uitdaging in het konijnenhok.

 

Haas, Konijn, Huisdier, Dierenwereld

Klein ras Konijnen met een gewicht tot maximaal 3 kilo

Tan konijn Een prachtig konijn om te zien door de prachtige kleurverloop in zijn vacht. Een tan konijn is een klein konijnenras welke ongeveer 2 tot 2,5 kilo weegt op volwassen leeftijd. Dit konijnenras heeft een vachtverloop van bruin op de borst tot zwart op de rug. Hiernaast zijn de oortjes van een Tan konijn zeer bijzonder gekleurd. Dit kleine konijnenras is populair als huisdier door zijn mooie voorkomen en handbare afmeting. Tan konijnen zijn van nature nieuwsgierige konijnen welke af en toe wat temperament kan laten zien bij verveling. Voldoende aandacht, liefde, en een soortgenoot als vriendje in een ruime huisvesting is wat een Tan onder andere nodig heeft voor een fijn konijnenleven.

 

Hangoor dwergkonijn De hangoor dwerg is een miniatuur versie van de Franse Hangoor. Dit kleine hangoor konijn komt veel voor in Nederland en België en is een veel gehouden huisdier. Een echte hangoor dwerg wordt niet zwaarder dan 1,5 kilo en komt voor in verschillende kleurenslagen zoals; grijs, zwart, blauw, isabella, madagascar en alles wat hiertussen ligt. Het karakter van een mini lop is los van het persoonlijke karakter vaak vriendelijk, zachtaardig en nieuwsgierig. Een hangoor dwerg is een leuk konijn voor een gezin en kinderen. Wel is het belangrijk dat dwergkonijnen, zoals alle konijnen niet graag worden opgetild. Laat jij het dwerg hangoortje met zijn pootjes op de grond staan dan is dit ras goed tam te maken en zal hij regelmatig jouw aandacht zoeken voor een knuffel.

 

Hollander konijn Een Hollander konijn komt oorspronkelijk niet uit Nederland zoals zijn naam doet vermoeden. Dit leuke konijnenras komt uit Engeland. Het opvallende Hollander ras heeft een bijzondere en herkenbare tekening. Zo heeft een Hollander twee kleuren welke op de rug door middel van een strakke lijn worden gescheiden. Deze twee kleuren komen tevens terug in de tekening op het hoofd van een Hollander. Dit konijnenras wordt ongeveer 2,5 kilo en valt hiermee onder de kleine konijnenrassen. De Hollander zit vol energie; rennen, springen en graven zijn de favoriete bezigheden van dit konijnenras. Een konijnenzandbak zal dan ook zeker scoren in jouw konijnenhok voor een Hollander konijn. Bied jouw Hollander voldoende ruimte in het verblijf en kies voor een grote uitloopruimte in de vorm van een afgesloten konijnenren. De Hollander is een populair huisdier door zijn vriendelijke karakter, handzame afmeting en gewicht én zijn mooie voorkomen.

 

Alaska konijn Het Alaska konijn valt met zijn gewicht van 2,5 tot 4 kilo tussen de kleine en middelgrote konijnenrassen in. Dit zwarte konijn is van oorspronk gefokt met het idee een konijn te creeëren met de vachttekening van een  Alaska vos. Dit is echt niet gelukt, maar hier is wel het prachtige Alaska konijn uit ontstaan. Dit konijn met gitzwarte vacht fijne vachtstructuur en een fijne handteerbare grootte. Dit zwarte konijnenras is niet heel populair als huisdier, dit ligt echter niet aan zijn actieve en leuke karakter. Veel mensen schrikken terug bij zwarte konijnen echter zegt het uiterlijk van konijnen niets over het karakter van het konijn. Met een goede opvoeding, een fijn groot konijnenhok en een buitenren én natuurlijk een maatje maak je dit konijnenras gelukkig en is deze perfect te houden als huisdier.

 

Zie hier enkele voorbeelden van konijnenhokken voor dwergjes en kleine konijnenrassen.

[gradje (kon),nova (kon),britt xl (kon)]

Middelgroot ras Konijnen met een gewicht tot 5 kilo

Vos konijn Het voskonijn is een konijnenras met (gedeeltelijk) lange vacht. Hierdoor valt hij eigenlijk ook onder de konijnenrassen met speciale vachtstructuur. We delen hem in bij de middelgrote konijnenrassen met zijn gewicht van ongeveer 3 tot 3,5 kilo. Het voskonijn heeft een fijne vachtstructuur en bevat lengtes tot 7 centimeter op nek, borst en rondom de staart alsof hij een rokje draagt. Dit leuke konijnenras heeft een schattig voorkomen en komt voor in de kleuren: wit, zwart, blauw, havana en chinchilla. De vacht van een vos konijn is langer maar niet wollig, dit betekend dat de vacht middelmatig onderhoud vraagt. Regelmatig even de lokken door kammen en schoonmaken van vuil is voldoende en doe je met onze konijnen accessoires. Het karakter van vos konijnen is over het algemeen zachtaardig en toegankelijk tegenover mensen.

 

Duitse Hangoor De Duitse hangoor heeft een stevig lichaam en een groot hoofd met sterk ontwikkelde wangen, een gebogen neusbeen en een grove snuit. Dit prachtige konijnenras heeft grote oren welke een lengte van 15 centimeter kunnen halen. De Duitse hangoor ligt op basis van gewicht tussen de Nederlandse hangoor en de Franse hangoor. Dit hangoorkonijn valt hierdoor onder de middelgrote konijnenrassen met zijn gewicht van ongeveer 3 tot 3,5 kilo. Deze lieve hangoor is een rustig konijnenras met een vriendelijk en gemoedelijk karakter welke steeds vaker als huisdier wordt gehouden door zijn fijne karaktertrekken.

 

Engelse Hangoor Dit hangoor konijn is zoals zijn naam al doet vermoeden ontdekt in Engeland. Dit bijzondere konijnenras kenmerkt zich door enorme grote oren welke uit proporties zijn ter vergelijking met zijn lichaam. De Engelse hangoor heeft namelijk oren welke een lengte van  wel 70 centimeter kunnen bereiken. Dit is direct een puntje waar bij dit ras rekening mee gehouden moet worden. De oren van dit prachtige konijnenras komen namelijk vaak tot op de grond, dit kan vervelende schaafplekken veroorzaken bij dit ras. Wanneer je op zoek gaat naar een konijnenhok voor een hangoor is het dan ook van belang dat je hier rekening mee houdt. Hiernaast is het van belang dat de nageltjes goed worden bijgehouden omdat deze de oren kunnen beschadigen. Het vrouwtjes konijn is makkelijk te onderscheiden van het mannetjes konijn daar deze vaak een kleine wam heeft. De Engelse hangoor behoeft voldoende ruimte en vermaak in zijn verblijf en dient net als alle andere konijnensoorten niet alleen gehouden te worden. 

 

Japanner Ondanks zijn naam anders doet vermoeden is dit konijnenras ontdekt in Frankrijk. De Japanner is als kruising ontstaan en is ontdekt in een parkje waar onder andere driekleurige Hollanders leefde. De aparte kleurstelling van de Japanner heeft ervoor gezorgd dat dit prachtige konijnenras gefokt is. De Japanner heeft een fors, gespierd en licht gestrekt lichaam waardoor dit sterke ras is ontstaan. De japanner weegt ongeveer 2,5 tot 4 kilo op volwassen leeftijd en komt voor in verschillende kleurstellingen. De meeste Japanner konijnen hebben een combinatie van meerdere kleuren in de vacht, zoals geel/zwart en geelrood/bruin. De japanner is een levendig konijn met een relatief vriendelijk karakter. Kies voor een groot nachthok voor konijnen wanneer je op zoek gaat naar een konijnenverblijf voor jouw Japanner, omdat dit konijnenras redelijk groot is dient er voldoende ruimte te zijn voor minimaal twee samenwonende soortgenoten.

 

 Dierlijke, Konijntje, Close-Up, Cute

Groot ras Konijnen met een gewicht vanaf 5 kilo

Franse hangoor Het prachtige grote konijnenras de Franse Hangoor is zeer populair als huisdier. En dit is niet voor niets; het ras is vriendelijk, toegankelijk en heeft een prachtig uiterlijk. Waar de meeste konijnen in eerste instantie voorzichtig kennis maken, gooit een Franse hangoor zijn angst vaak snel overboord op zoek naar jouw aandacht en contact. Een Fransje herken je direct aan zijn grote oren welke rond de 40 centimeter lang worden! De Franse hangoor is ontstaan door een kruising van de Vlaamse Reus en de Engelse Hangoor. Deze combinatie zorgt voor een sterk, robuust en opvallend groot konijnenras. De Franse hangoor bereikt met gemak een gewicht van 5 kilo en heeft hierdoor een groot konijnenverblijf nodig. Voor de huisvesting van 2 Franse hangoren dien je rekening te houden met een verblijf welke zeker 5 m2 grondoppervlakte biedt. Hiernaast is een ruim nachtverblijf voor Franse hangoren zeer belangrijk, op deze manier is er voldoende ruimte om te rusten in de nacht en te schuilen op regenachtige dagen. Binnen onze luxe konijnenhokken collectie bieden wij een aantal konijnenverblijven aan welke voldoende ruimte, veiligheid en comfort bieden voor jouw grote Franse hangoor.

 

Vlaamse Reus Het konijnenras de Vlaamse Reus is voornamelijk bekend door zijn enorme omvang. Het grootste konijnenras ter wereld bereikt eenvoudig een gewicht tot 6 a 7 kilo en heeft een minimale afmeting van 65 centimeter. Er zijn zelfs Vlaamse geweest met een gewicht van > 10 kilo! Het karakter van deze reus is vriendelijk en toegankelijk tegenover mensen. Dit maakt de Vlaamse Reus een super leuk huisdier. Met name voor kinderen, dit komt door het gewicht en de omvang van de Vlaamse Reus. Ik hoor je denken, dat is toch juist niet handig? Maar toch, konijnen houden er niet van opgetild te worden, met kleine konijnen hebben kinderen sneller de neiging de pootjes van de grond te tillen. Met een groter konijn zoals de Vlaamse Reus is dit lastig, waardoor de konijnen geen angst hoeven te hebben opgetild te worden en dit is zeer bevorderlijk voor het humeur van de konijnen en de omgang met mensen. Ben je op zoek naar een konijnenhok voor een Vlaamse Reus? Kies dan voor een groot konijnenhok, een ruim nachtverblijf met een grote konijnenren voor grote konijnenrassen.

 

Duitse Reus Een van de grootste konijnenrassen, met een maximaalgewicht van wel 11,5 kilo is de Duitse Reus nóg een beetje zwaarder dan zijn Vlaamse neef. Dit prachtige konijnenras heeft veel weg van de Vlaamse Reus maar is van oorsprong doorgefokt voor een nóg groter en zwaarder konijnenras. Het Duitse reuskonijn heeft lange oren welke minimaal een lengte van 15 centimeter hebben. Het lichaam van het reuskonijn is recht en lang en de vacht van dit prachtige grote konijnenras is kort. De Duitse schone heeft een zeer zachtaardig karakter welke net als de Vlaamse variant perfect past in het gezinsleven. Het sociale en vriendelijke voorkomen van dit konijnenras maakt het een ideaal konijn om te houden als huisdier. De huisvesting van een Duitse Reus moet voldoende ruimte en uitdaging bieden voor dit grote konijn, een groot konijnenhok buiten met konijnenren voor buiten is perfect. Ook wordt dit konijnenras steeds vaker binnen gehouden waar ze met de goede opvoeding als een waardig gezinslid met je samenleven.

 

Lotharinger Een opvallend konijnenras met prachtige tekening; de Lotharinger. Dit mooie konijnenras heeft een kenmerkend uiterlijk met welbekende grote zwarte streep over de lengte van de rug. Dit zwart wit konijn is redelijk groot en heeft een volwassen gewicht van ongeveer 5 a 6 kilo. De grote oogringen van een Lotharinger geven dit konijn een mooi koppie welke maar al te graag jouw aandacht vraagt. De Lotharinger heeft een prachtig uiterlijk maar ook een fijn karkater. Toch is dit ras niet gefokt op basis van karakter maar op formaat en uiterlijk, dit betekend dan ook dat zoals bij elk konijn het persoonlijke karakter en ervaringen van het konijn een grote rol speelt in zijn karakter tegenover mensen. Een konijnenhok voor grote konijnen moet beschikken over voldoende ruimte in zowel grondoppervlakte maar ook de hoogte speelt hierin een rol. Grote konijnen moeten ook kunnen staan, liggen en beweegruimte hebben in het nachthok. In onze eigen productie verblijven houden we hier rekening mee, deze verblijven bieden voldoende ruimte en doorloop mogelijkheden voor grote konijnenrassen.

 

Let op dat je een groot ras ook een groot verblijf vraagt, zie hieronder enkele voorbeelden voor een konijnenhok voor grote konijnen.

 

[loes (kon),loes xl (kon),dennis (kon),lotte (kon)]

 

Bijzondere vacht rassen Konijnen met een bijzondere vachtstructuur

Angora konijn Het Angora konijn is een spraakmakend konijnenras. Dit ras komt regelmatig terug in het nieuws door zijn originele oorsprong. Dit konijn werd namelijk gefokt voor de vacht, een manier van produceren welke natuurlijk op geen enkele manier door de beugel kan. Gelukkig wordt dit prachtige ras tegenwoordig meer gehouden als huisdier. Een plekje welk ook dit konijnenras meer dan verdiend. De Angora is een konijn met een bijzondere vachtstructuur. Een Angora konijn kun je direct herkennen aan zijn lange vacht en fluffy oren. Dit is ook direct de reden dat een Angora konijn best wat tijd en energie vraagt bij de vachtverzorging. Een Angora konijn vraagt een dagelijkse vachtverzorging en soms is knippen of scheren zelfs noodzakelijk. Wanneer je een Angora konijn wenst te houden als huisdier moet je dan ook rekening houden met een bezoek aan de konijnenkapper elke 3 maanden ongeveer. Ook wanneer je op zoek gaat naar een konijnenhok voor Angora konijnen is het belangrijk je goed te beseffen dat de vacht zo schoon mogelijk moet blijven. Kies daarom bijvoorbeeld voor een konijnenren met bodem en gebruik geschikte bodembedekking welke niet in de vacht blijft hangen. Angora konijnen zijn werkelijk prachtig, hebben een vriendelijk karakter en een zeer opvallend uiterlijk, wel dien je dus rekening te houden met een goede verzorging én terugkerende vachtverzorging.

 

Rex konijn Zie je een konijn met een extreem zachte en glanzende vacht? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een Rex konijn. Deze prachtige verschijning heeft een bijna fluwelen vacht waarbij de dek haren en wolharen van dezelfde lengte zijn. Het Rex konijn komt van oorsprong uit Frankrijk en bereikt op volwassen leeftijd een gewicht van ongeveer 4 kilo. In later stadium is er ook een dwerg versie gefokt door de kruising van een Rex konijn en een Dwergkonijn. Deze dwergrexen wegen ongeveer 1300 tot 1500 gram en zijn dus een stukje kleiner dan het oorspronkelijke Rex konijnenras. De huisvesting van een Rex konijn moet veel ruimte bieden aan het konijn en hiernaast is het van belang dat je een rex konijn (zoals alle konijnen) niet alleen moet houden. Konijnen zijn groepsdieren en kies daarom ook altijd voor twee konijnen wanneer je op zoek bent naar een Rex konijn. Kies voor de ondergrond van een rex konijnenhok voor zachte bedekking. De dunne voetzolen van een rex konijn zijn gevoelig voor sore hocks.

 

Teddy konijn Het korte compacte lichaam van het Teddy konijn is voorzien van kleine korte pootjes. De nek van het Teddy konijn is nauwelijks zichtbaar. Dit komt onder andere door zijn bouw maar ook door de lange vacht welke een Teddy konijn heeft. Dit kleine konijn heeft een gewicht van ongeveer 800 tot 1600 gram en is populair als huisdier. Vind jij het fijn om veel tijd te besteden aan de vachtverzorging van jouw konijn? Dan is een Teddy een goede keuze. De vacht van een Teddy konijn moet zeker 2 tot 3 keer per week worden verzorgd, denk hierbij aan borstelen en kammen. Een bijkomende voordeel van een regelmatige vachtverzorging van jouw konijn is de band welke je hiermee opbouwt. Neem rustig de tijd jouw langharig konijn te verzorgen en geef jouw konijn tussendoor wat lekkers of een fijne knuffel. Op deze manier kun je het verzorgen van de vacht omzetten naar een band opbouwde bezigheid voor jou en jouw konijn.

 

Meer lezen over konijnen?

Vind je het leuk om informatie te lezen over konijnen? Wil je jouw kennis verrijken of informatie op doen? Bekijk dan zeker eens onze blog pagina, op deze pagina vind je leuke artikelen over konijnen én leuke weetjes over konijnen in het algemeen. Bekijk alle blogs op onze blogpagina of bezoek hier onder direct een blog naar keuze:

 

Blog: Waarom knaagt mijn konijn aan het hok?
Blog: Een natuurlijke leefomgeving voor konijnen
Blog: Is mijn konijn ziek?
Blog: Een konijn en een cavia samen houden?

Alles voor jouw konijnen klein én groot!

In ons assortiment is ruimte voor alle soorten konijnen. Wij bieden dan ook verschillende maten konijnenhokken, konijnenrennen, speelgoed en benodigdheden voor zowel de allerkleinste als de grootste flappers! Ben je op zoek naar een konijnenhok voor vlaamse reus, een konijnenren voor jouw koppeltje dwergjes of leuk speelgoed en lekkere snacks voor jouw Hollandse hangoor? In onze konijnenwinkel vind je alles voor jouw konijnen. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen