Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
Wat komt er kijken bij de komst van een pup?

Wat komt er kijken bij de komst van een pup?

Bij de komst van een pup komen verschillende voorbereidingen kijken. Zo speur je het internet af voor informatie over jouw toekomstige maatje. Welk ras past het beste bij mij en wat voor soort hond past het beste in mijn omgeving. Woon je bijvoorbeeld in een appartement dan is een grote hond misschien niet handig, maar heb je veel ruimte dan is een grotere hond misschien juist perfect. Kies je ervoor om één pup te nemen of geef je ze direct gezelschap van bijvoorbeeld een broertje of zusje uit hetzelfde nest? Er komen veel vragen kijken bij de aanschaf van een pup. Na lang wikken en wegen maak je een besluit welke pup het beste aansluit bij jouw wensen en welke soort hond jij het beste leven kunt bieden onder jouw omstandigheden. Maar dan begint het eigenlijk pas, wat heb je allemaal nodig voor de verzorging van een pup? Welke hulpmiddelen mogen niet ontbreken bij de zindelijkheidstraining van jouw pup en in welke mand kan jouw pup het beste tot rust komen? Om je op weg te helpen geven wij je graag tips : Wat heb ik allemaal nodig voor een pup?

Hond, Puppy, Huisdier, Doggy, Cute

Een hondenmand of hondenkussen
Hondenmanden en hondenkussens komen in vele maten, vormen kleuren en materialen. Een hondenmand of kussen geeft jouw pup een geborgen plekje in huis. Dit plekje is speciaal voor hem of haar en biedt dan ook het comfort en het veilige gevoel wat je jouw pup wilt geven. Wanneer je op zoek gaat naar een goede hondenmand zie je al snel dat er onwijs veel keuze is. Ga je voor een rechthoekige hondenmand met opstaande randen voor een geborgen gevoel, of gaat jouw voorkeur uit naar een hondenkussen welke ook buiten gebruikt kan worden. Wil je jouw pup een heerlijke zachte fluffy puppymand bieden als slaapplek of speel je liever voor safe en ga je voor een kunststof hondenmand welke beter bestand zijn tegen scherpe puppy tandjes. Bij de aanschaf van een hondenmand is het van belang goed te kijken naar een passende maat. Honden houden er vaak van om lekker knus in een mandje te kunnen liggen, maar neem hem ook niet te klein pups groeien als kool! Ben je niet zeker van de juiste maat voor jouw hond? Neem dan contact met ons op, wij helpen je hier graag bij.

 

Een hondenbench voor training
Zeker op het begin wanneer een pup net is ingetrokken in jouw huis zal hij nog zindelijk gemaakt moeten worden. Het zindelijkheidsproces van een pup vergt wat tijd en moeite, een hondenbench kan je hierbij helpen. Neem een draadkooi voor een pup nooit te groot, zo kan hij of zij een deel van de bench gaan gebruiken om de behoefte te doen en dit is natuurlijk nét niet de bedoeling. Wil je een bench aanschaffen voor jouw pup maar wil je hier langer gebruik van maken? Verklein de bench dan tijdelijk door het gebruik van een tussenschot of bench verkleiner.

 

Zindelijkheidspads voor pups
Bij de komst van een pup kom je zeker op dit punt: zindelijkheid. Een pup kan zijn behoeftes nog niet goed inhouden en begrijpt nog niet helemaal dat dit niet binnen mag gebeuren.  In de bench kun je daarom het beste gebruik maken van zindelijkheidsmatten oftewel, trainingspads. Deze pads kun je in de bench plaatsen, heeft jouw pup dan een ongelukje? Dan blijft de bench droog door het hoge absorptie vermogen van de mat.

 

Een warm en zacht hondendeken
Zoals geschreven zoeken honden graag een veilig plekje in huis om zijn dutjes te doen en tot rust te komen. Een puppydeken kan hierbij een heerlijk attribuut zijn voor jouw hond. Stop jouw hond lekker onder wanneer hij heerlijk in zijn mandje ligt en geef zo meer warmte en comfort aan jouw kleine vriend.


Hondenren of puppy ren voor buiten en binnen gebruik
Wil je jouw pup rustig laten wennen aan zijn of haar omgeving, of wil je jouw pup ook buiten laten maar is de tuin niet volledig voorzien van afrastering? Je wilt jouw pup natuurlijk niet kwijtraken of hem of haar de mogelijkheid bieden de buurt te gaan verkennen op deze leeftijd. Je kunt in dit geval kiezen voor een puppyren. Deze rennen zijn eenvoudig op te zetten en geven jouw pup ruimte, maar geen mogelijkheid tot weglopen. Een puppyren is ideaal om jouw pup rustig te laten wennen aan de nieuwe omgeving.

 

Een eet en drinkplek voor jouw pup
Natuurlijk is het fijn voor jouw hond als hij of zij een plekje heeft waar hij altijd terecht kan voor een frisse slok drinkwater of zijn dagelijkse maaltijd. De aanschaf van een voer en drinkbak is dan natuurlijk ook aan te raden. Pups houden er van om te knoeien met hun water en voer, je kunt daarom het beste kiezen voor een wat grotere eetbak en een ruimte drinkbak. Ook kun je een placemat voor honden onder de bakken te plaatsen. Verblijft jouw pup regelmatig in zijn bench? Kijk dan ook eens voor benchbakken, deze voerbakken en drinkbakken voor benches zijn makkelijk aan de bench te bevestigen. Door dat de voerbakken niet op de grond staan maar kunnen worden opgehangen, kan jouw pup deze ook niet zo makkelijk omstoten en blijft de slaapplek van jouw pup lekker schoon en droog.

 

Voeding en snacks voor pups
Natuurlijk dien je voor de komst van jouw pup te shoppen voor voeding en wat lekkere snacks voor jouw pup. Op het gebied van voeding voor honden heb je enorm veel keuze, vaak krijg je bij de aanschaf van een pup wat voeding mee. Zo kun je makkelijker en rustiger overstappen naar de uiteindelijke voeding welke je jouw pup wilt geven. Ook op het gebied van snacks is de keuze eindeloos. Snacks zijn niet alleen lekker voor jouw hond, met een snack kun je jouw hond ook belonen bij goed gedrag. Dit draagt bij aan bijvoorbeeld zindelijkheidtraining en goed gedrag bij het uitlaten. Neem bij voorkeur zachte, kleine hondensnacks welke makkelijk te verwerken zijn voor jouw pup. Ook kun je een snack doorbreken zodat je hem vaker kunt belonen zonder dat hij of zij te veel snacks binnen krijgt. Want ook al zou je jouw pup de hele dag voorzien van lekkernijen, beperk het aantal zodat het ook gezond blijft voor jouw hond. Wij verkopen veel verschillende snacks voor pups en het is even bekijken wat jouw pup als favoriet ziet.

 

Vachtverzorging van een puppy
De verzorging van de vacht van jouw pup is afhankelijk van een aantal dingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de haarlengte, de haardikte en de hoeveelheid haren. Een kortharige hond met gladde vacht hoeft bijvoorbeeld niet geborsteld te worden, maar een golden retriever pup daarentegen kan wel een kambeurtje gebruiken. Wij raden aan het verzorgen van de vacht direct op te pakken bij de pup, zodat hij of zij gewend raakt aan het borstelen. Gebruik een borstel welke het beste aansluit op de vacht van jouw hond, lees ook eens onze tips over vachtverzorging op deze pagina. *** voeding en verzorging hond ***

 

Veilig op pad met jouw nieuwe pup
Een mooie bijkomstigheid bij een pup is de heerlijke wandelingen in de frisse lucht. Niet alleen voor de pup is dit goed maar natuurlijk ook voor het baasje. Wanneer je op pad gaat met jouw pup is het belangrijk dit veilig te doen. De meeste pups zijn nog niet vaak of zelfs helemaal nooit buiten geweest en moeten alles nog ontdekken wat er in de buitenwereld afspeelt. Een vogel welke ineens langs hem afvliegt en auto’s welke toch wel ineens dichtbij komen. Een pup moet goed worden begeleidt zodat hij rustig en veilig kan wennen aan het buitenleven. Let ook op met wat je hond onderweg eet, pups staan erom bekend om alles op te eten wat ze tegenkomen. Jij bent er natuurlijk bij om hem of haar dit af te nemen. Ga je langer op pad? Neem dan een drinkflesje mee voor onderweg zo kan jouw pup tussendoor een lekkere slok vers water drinken. 

 

Puppyhalsbanden en riemen
Een goede halsband voor pups is gemaakt van sterk maar ook zacht materiaal. Dit zorgt ervoor dat jouw pup de halsband sneller accepteert. Doe de halsband regelmatig om bij de pup, ook wanneer hij in huis is zo kan hij of zij rustig wennen. Wanneer je op pad gaat is het natuurlijk belangrijk dat je voorzien bent van een hondenriem. Je kunt er voor kiezen om in het begin gebruikt te maken van een vaste lijn. Zo kun je jouw pup makkelijk bij je houden en geef je hem of haar iets minder ruimte ook weg te lopen. Hierna, kun je eenvoudig overstappen naar een langere lijn zoals een rollijn. Deze automatische oprol riemen voor honden geven meer bewegingsvrijheid aan de hond terwijl jij de controle behoudt.

 

Hondentassen, buggy’s en fietskarren voor honden
Wil je graag een lange wandeling maken of wil je jouw hond meenemen bij een uitstapje? Pups worden sneller en dan is een hulpmiddel natuurlijk wel handig. In ons assortiment vind je vele hondentassen waarmee je jouw hond makkelijk kunt meedragen op je rug, buik of in de hand. Ook kun je er voor kiezen een hondenbuggy aan te schaffen. Deze buggy’s voor honden zijn ideaal voor gebruik in de stad. Ga je graag fietsen maar is jouw pup nog te klein of te jong om met je mee te rennen? Bekijk dan ook eens onze fietskarren voor honden, deze karren kunnen eenvoudig achter je fiets bevestigd worden, ze zijn licht en vragen dus weinig extra energie maar jouw hond kan wel heerlijk rondkijken en veilig met je mee op pad!

 

Met jouw pup in de auto
Zoals ook de buitenwereld nieuw is voor jouw pup, heeft deze waarschijnlijk ook nog geen ervaring met autoritjes. Veel honden worden onrustig wanneer ze mee de auto in moeten. Het is dan ook belangrijk dat je dit opbouwt en het liefste al vanaf dat de pup bij je is. Dit zodat wanneer de hond mee moet in de auto, voor bijvoorbeeld een dierenarts bezoekje niet direct gestrest raakt. Ook voor het vervoer van jouw hond in de auto kun je wel wat hulpmiddelen gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hondentuigje welke je kunt vastzetten aan de autogordel, of een heuze autostoel voor honden. Maar ook een goed stevig en waterafstotend autodeken kan van pas komen. Je kunt je hond makkelijk mee nemen in de auto, maar doe het ten alle tijden veilig. Jouw pup los in de auto zetten of op schoot nemen is niet veilig.

 

Verkoeling voor de pup
Zeker in de zomermaanden kunnen honden last krijgen van de warmte. Dit is voor pups niet anders. De warme zon welke op het huis staat zorgt al snel voor oplopende temperaturen. Honden kunnen niet zweten en verliezen hun warmte door luchtstroom bij het in en uit ademen. Dit is de reden dat honden sneller gaan ademhalen wanneer ze het te warm krijgen. Ook kun je jouw pup helpen bij het afkoelen. In ons assortiment vind je verschillende items welke hierbij kunnen helpen, denk bijvoorbeeld aan een koelmat of een heerlijke koelijsje waar jouw hond op kan kauwen. Maar ook koelende hondenmanden en halsbanden vind je terug in ons assortiment. Ook de dagelijkse routine moet wellicht aangepast worden, ga niet wandelen op het warmste moment van de dag en laat jouw hond in de schaduw lopen. Wist je dat wij zelfs hondenzwembaden verkopen?

 

Puppy speelgoed en puppy vermaak
Als laatste maar zeker niet onbelangrijk: puppy speelgoed! Een pup is energiek, nieuwsgierig, leergierig en wordt graag uitgedaagd. Puppyspeelgoed is dan ook een item wat zeker niet mag ontbreken in jouw uitzet voor de pup. Goed speelgoed voor pups is bestand tegen scherpe tandjes, heeft geen losse of loskomende onderdelen en is gemaakt van sterk maar toch zacht materiaal. In ons assortiment vind je enorm veel speelgoed voor pups. Van rubber puppyspeelgoed tot uitdagende denkspellen voor pups, van hondenspeelgoed van het bekende merk KONG tot hondenspeelgoed met geluidjes. Jouw pup hoeft zich zeker niet te vervelen! Het aanbieden van uitdagend speelgoed is niet alleen leuk voor jouw pup, het bevordert beweging en het leert jouw pup het natuurlijke gedrag aan om te spelen, jagen en uitdagen.

 

Puppy controle en vaccinaties
Naast deze puppy benodigdheden zijn er natuurlijk nog enkele medische onderdelen waar je rekening mee moet houden bij de komst van een pup. Denk hierbij aan behandelingen voor vlooien en teken, vaccinaties, gebitscontroles en andere gezondheid checks. Wat voor vaccinaties moet mijn hond krijgen als we op vakantie gaan en hoe vaak moet mijn hond een gezondheidscheck krijgen? Deze vragen kan een dierenarts je beantwoorden. Wij raden je dan ook altijd aan om jouw pup voor te stellen aan jouw dierenarts, ook zodat jouw hond vertrouwd raakt met de dierenarts.

 

Checklist voor puppy’s
Om je te helpen hebben wij een checklist samengesteld waarbij je exact kunt zien of jij alle benodigdheden in huis hebt voor jouw nieuwe pup. Wij hopen dat dit je helt bij de een goede voorbereiding bij de komst van jouw nieuwe gezinslid.

-          Hondenmand , Hondenkussen en hondendeken

-          Honden bench en Benchbenodigdheden

-          Drinkbak en voerbak voor de pup

-          Voeding en snacks voor puppy’s

-          Attributen voor vachtverzorging

-          Puppy halsbanden en riemen

-          Hondentas, buggy en fietskar

-          Auto benodigdheden voor pups

-          Verkoeling voor jouw puppy

-          Puppy speelgoed en vermaak

 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over pups, de verzorging van jouw pup of wil je informatie inwinnen over de aanschaf van een bepaald artikel? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je met alle liefde naar het zoeken van de juiste artikelen voor jouw nieuwe pup!  Wij wensen je heel veel plezier met de komst van jouw nieuwe pup. Die heerlijke snoet die s'morgens enthousiast staat te kwispelen wanneer je opstaat en het zelfde enthousiasme wat jouw hond telkens weer heeft wanneer je thuis komt is onbetaalbaar!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen