Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
Puppy benodigdheden checklist

Puppy benodigdheden checklist

Je bent waarschijnlijk op deze blog uitgekomen omdat je een puppy verwacht? Wat leuk! Een puppy of hond is een échte verrijking in huis én in je leven. Een maatje, een vriendje, een puppy welke áltijd blij is om je te zien. Bij de komst van een puppy komen wel wat dingen kijken, een goede voorbereiding is erg belangrijk. Dit is dan ook exact de reden van deze blog, we helpen je graag op weg naar de juiste puppy benodigdheden. In deze blog bekijken en bespreken we de items welke zeker niet mogen ontbreken op jouw puppy benodigdheden checklist. Lees je mee?

Alles voor jouw pup: De puppy benodigdheden checklist

In de benodigdheden puppy checklist vind je noodzakelijke benodigdheden voor een pup maar ook leuke items welke het éxtra leuk maken voor jouw puppy komen aan bod. Deze lijst puppy benodigdheden zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent, helemaal klaar voor de komst van jouw nieuwe puppy. Onderaan deze checklist voor puppy's vind je items welke niet noodzakelijk zijn maar wél heel veel toevoeging kunnen hebben voor jouw pup en de opvoeding van jouw pup. Vind je het leuk om meer te lezen over puppy's of honden in het algemeen? Bekijk dan zeker de leerzame en leuke blogs over honden onderaan deze pagina. 

 

Puppy, Shiba Inu, Shiba, Inu, Dog, Cute

Puppy benodigdheden huisvesting

Puppybench – Een puppybench kan je enorm helpen bij de opvoeding van een jonge pup. Door het gebruik van een puppybench kun je de pup leren rust te nemen én voorkom je overprikkeling door voldoende en goede slaap bij de pup. Lees ook eens onze blog: Hoe kies je de juiste puppybench? Voor meer informatie.Een puppybench mag zeker niet ontbreken op jouw benodigdheden puppy checklist.

 

Puppyren – Een puppyren wordt vaak gebruikt in combinatie met een puppybench. Door een puppyren te gebruiken kun je de ruimte bepalen waarin jouw pup wel óf juist niet mag komen. Ook kun je hiermee de pup leren zichzelf te kunnen vermaken met speelgoed én kan het je helpen bij het trainen van de pup om alleen thuis te zijn.

 

Puppymand – Natuurlijk is een fijn ‘eigen plekje’ in huis voor elk huisdier een comfortabele toevoeging. Een lekkere fluffy puppymand biedt een geborgen en veilig gevoel bij de pup. Pas de afmeting van de puppymand aan op de grootte van jouw pup om het optimale snoezel gevoel te creëren. Voeg dan ook zeker een fijn comfortabel mandje toe aan je lijst benodigdheden puppy.

 

Puppydeken – Een puppydekentje is perfect voor comfort maar het heeft meer voordelen. Door een puppydeken te gebruiken kan de pup sneller wennen aan nieuwe situaties of locaties. Wil jij jouw pup bijvoorbeeld in de auto vervoeren dan kun je zijn eigen dekentje meenemen voor support, herkenning en een veilig gevoel. Door de bekende geur voelt de pup zich veilig en sneller op zijn gemak.

 

Puppyvoerbak – Ook een voerbak voor een puppy kan natuurlijk niet ontbreken. Wat voor voerbak het beste voor puppy’s is, is een beetje afhankelijk van het karakter van jouw pup. Heb je een speelse pup die graag met de bak gooit? Kies dan voor een zwaardere puppy voerbak zodat deze niet kan worden omgeduwd. Heb je een pup van een groot hondenras? Dan kun je wellicht beter kiezen voor een verstelbare hondenvoerbak op standaard.

 

Puppydrinkbak – Naast een goede puppyvoerbak moet er natuurlijk ook een plek zijn voor het drinkwater. Een goede puppydrinkbak gemaakt van rvs, kunststof of steen dit is allemaal mogelijk. Er zijn ook verschillende bakken welke voor zowel voer als water gebruikt kunnen worden én een voerbak en drinkbak in één valt ook onder de mogelijkheden.

 

Puppy benodigdheden onderweg

Puppyhalsband of puppytuigje – Veilig op weg gaan met de pup is natuurlijk erg belangrijk. Zeker in de eerste periode wanneer de pup nog geen weet heeft van het leven op straat is een veilige puppyhalsband of puppytuig een echte must. Wij krijgen vaak de vraag wat nu eigenlijk het beste is voor een pup? Een halsband of een tuigje? Dit kun je lezen in onze blog: Halsband versus hondentuig. Hier worden de voordelen én nadelen besproken van zowel de puppyhalsband als het puppytuigje op deze manier kun je makkelijk bepalen wat het beste past bij jouw pup. 

 

Puppyriem – Ook een puppyriem kan niet ontbreken, hierin is veel keuze. Je kunt gaan voor een vaste korte puppyriem, een lange puppyriem, een flexi puppyriem óf een verstelbare puppyriem. Op het begin is het zeker aan te raden te starten met een vaste lijn, onder andere voor de veiligheid én om voldoende controle te hebben tijdens het uitlaten. Lees ook eens in onze blog: Kies de juiste hondenriem. Hierin worden verschillende hondenriemen beschreven én voor welke hondenriem je het beste kunt kiezen in bepaalde situaties.

 

Poepzakjes – Het is niet alleen handig voor onderweg, het is ook verplicht. In Nederland móet elke hondeneigenaar tijdens het uitlaten van de hond een poepzakje bij zich hebben. Het is namelijk verplicht om hondenpoep op te ruimen, logisch ook anders zou jouw pup ook op elke hoek van de straat in een hondendrol gaan staan. Vergeet dan ook zeker geen poepzakjes toe te voegen op je puppy benodigdheden lijstje.

 

Starterspakket

Met dit leuke setje voor jouw pup kunnen jullie veilig én stijlvol op pad. Dit puppy wandelsetje bestaat uit een roze Small Dog Cub halsband met bijpassende korte looplijn, een poepzakjes houder met de benodigde poepzakjes én een lekkere snack voor onderweg! Gegarandeerd succes voor jullie eerste wandelingen samen

[PSWR]

 

Puppy transportbox – Het is aan te raden de pup van jongs af aan te laten wennen aan het vervoer in de auto. Zeker in de toekomst zal dit veel voordelen voor je opleveren. Het is wel belangrijk dat je de pup veilig vervoert. Het gebruik van een goede transportbox is hierbij aan te raden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen de pup op de achterbank te vervoeren, zet deze dan wel goed vast in een honden autogordel of autostoel voor puppy’s. Houd er rekening mee dat puppy's heel veel groeien de eerste maanden, kies geen mini transportbox bij jouw puppy benodigdheden maar houd rekening met een snelle groei. 

Puppy benodigdheden voeding

Puppyvoer – We hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat een pup ook voer nodig heeft. Kies voor een goede brok, zonder al te veel vullers en toevoegingen. Vaak krijg je van de fokker ook wat voer mee waar de pup aan gewend is, wanneer dit niet zo is vraag hier dan naar. De pup moet namelijk wennen aan eventuele nieuwe voeding/brok en hierdoor kun je rustig overstappen naar het merk van jouw keuze.

 

Puppy kauwsnacks – Puppy’s bijten graag, dit zal snel duidelijk worden wanneer je een nieuwe pup in huis krijgt. Heel vreemd is dit ook niet, pups ontdekken alles met de bek en beginnen daarnaast al vrij snel te wisselen van tanden. Goede kauwsnacks kunnen de pup hierbij helpen op een gezonde en veilige manier. Door het kauwen wordt pijn tijdens het wisselen verminderd én leert jouw pup dat bijten niet toegestaan is op meubels, broekspijpen en handen maar wél mag op een lekkere snack. Lees ook eens onze blog: Veilige kauwsnacks voor puppy’s. Hier lees je niet alleen de voordelen van een goede kauwsnack voor een puppy, ook lees je waarom het aanbieden van puppy kauwsnacks je kan helpen bij de opvoeding van jouw pup of jonge hond.

 

Puppy beloningssnacks – Een pup moet écht álles nog leren, zeker de eerste weken dat de pup in huis komt heeft hij totaal geen idee van de regeltjes in huis. Door een puppy op een positieve manier te ‘trainen’ met beloningen is het niet alleen leuker voor de pup, positieve benadering zorgt er vaak ook voor dat een pup veel sneller leert. Gebruik veilige, lekkere en het liefst gezonde beloningssnacks voor jouw pup, zo hoef je jezelf ook niet schuldig te vinden als je hem eens extra beloond.

Puppy benodigdheden verzorging

Puppy vachtborstel of puppykam – De vachtverzorging van een pup is belangrijk maar het is wel iets waar de pup aan moet wennen. Het kammen of borstelen van de vacht is niet iets wat ze van nature gewend zijn. Begin hier dan ook direct mee, zeker wanneer je een langharig hondenras krijgt. Door een puppy al vroeg kennis te laten maken met verzorging voorkom je problemen in de toekomst. Kies een puppyborstel of puppykam welke past bij de vacht van jouw pup, welke dit is kun je lezen op onze pagina: hondenborstels.

 

Puppy shampoo en badartikelen – Het hierboven aangegeven advies geldt eigenlijk voor de gehele verzorging van de hond, dus ook het badderen. Het is niet nodig jouw pup elke dag of wekelijkse te wassen maar soms zal het nodig zijn wanneer jouw pup een duik heeft genomen in een regenplas of heeft gespeeld in een modderpoel. Het is dan wel fijn als de pup al kennis heeft gemaakt met in bad gaan. Kies voor een milde shampoo welke speciaal voor pups is samengesteld, deze shampoos zijn beter voor de jonge puppyhuid.

 

Puppy oog- oor- nagelverzorging – Ter aanvulling van de verzorging dien je ook rekening te houden met de verzorging van de ogen, nagels en oren van de hond. De ogen en oren vragen vaak wat minder verzorging, deze blijven bij goede gezondheid vaak mooi schoon. De nagels van sommige pups moeten wel geknipt worden, kies voor een veilige puppy nagelschaar en laat de pup rustig wennen voor je daadwerkelijk gaat knippen.

 

Puppy vlooien en tekenbestrijding – Helaas kunnen ook pups last krijgen van vlooien en teken, hiervoor kun je ze dan ook preventief behandelen wanneer je dit wenst. Het is niet noodzakelijk maar kan je wel helpen de aanwezigheid van vlooien en teken bij je pup zo veel mogelijk te voorkomen. Hiernaast is het slim ten alle tijden een goede tekentang in huis te hebben waarmee je eventuele teken bij de pup kunt verwijderen én een vlooienkam waarmee je de vacht kunt controleren op eventueel aanwezige vlooien.

 

Spaniel, Dog, Running, Puppy

Puppy benodigdheden vermaak

Puppyspeelgoed – Een belangrijk onderdeel in het leven van een hond én dus ook van een pup is leuk en uitdagend speelgoed. Helaas zijn we niet allemaal in staat onze honden 24/7 te vermaken, leuk puppyspeelgoed is daarom ook écht een must op jouw puppy benodigdheden checklist. Kies voor materialen welke geschikt zijn voor de pup én houd rekening met eventuele losse onderdelen welke kunnen worden ingeslikt. 

 

Puppytraining en gedrag – Zoals we hierboven al eens aanhaalde; pups moeten héél veel leren. Ze moeten leren niet binnen te plassen, niet op te springen tegen bezoek, niet te bijten in bewegende handen, niet te kauwen op meubels, Afijn we kunnen nog wel even doorgaan. Het is dus belangrijk dat je jouw puppy dit allemaal gaat leren. Er zijn leuke items op de markt welke je hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld een puppyclicker waarmee je gewenst gedrag kan markeren maar ook lekkere puppysnacks en puppytrainingsspeelgoed kunnen het makkelijker voor je maken (én leuker voor jouw puppy!)

Extra’s puppy benodigdheden

Puppyhekje – Wil je voorkomen dat jouw puppy de trap oploopt, in de keuken komt of in de wieg van jouw kindje gaat liggen? Maak dan gebruik van een puppyhekje. Een puppyhekje kan gebruikt worden in de deurpost waardoor je kunt voorkomen dat jouw puppy in een ruimte kan komen waar hij niet mág komen. Heb je een open trap in de woonkamer? Ook dan is een puppyhekje aan te raden, je wilt natuurlijk niet dat jouw puppy de trap op klimt of zelfs van de trap afvalt.

 

Puppytrapje – Op het begin mogen puppy’s niet of in ieder geval zo min mogelijk springen. Dit komt omdat het lichaam van de pup nog niet is volgroeid. Het gebruik van een puppytrapje of hondentrap kan hierbij helpen. Plaats een hondentrap voor de bank, naast het bed of op welke plek dan ook waar jouw pup mag komen zonder te springen.

 

Puppy fietsmand of Fietskar – De eerste periode kan een pup nog niet ver wandelen, dit mag overigens ook niet. Wil je toch langere tochten maken met jouw puppy of wil je de pup socialiseren met allerlei situaties, overweeg dan eens op pad te gaan met de fiets! Een puppyfietsmand of fietskar écht een leuke toevoeging op jouw lijstje puppy benodigdheden en zorgt ervoor dat je op een veilige manier toch langer onderweg kunt zijn met jouw kleine ontdekker.

 

Puppy draagtas – Dezelfde reden als hierboven kan natuurlijk ook gelden voor een wandeling. Wil jij graag een lange wandeling maken maar is de pup hiervoor nog te klein (en dus te snel moe) maak dan gebruik van een puppydraagtas. Zodra jouw puppy moe begint te worden kun je deze eenvoudig dragen onderweg. Veel puppy’s vinden dit fantastisch omdat ze toch lekker rond kunnen kijken en ontdekken.

 

Puppy beloningszakje – Wil je jouw puppy gaan trainen en wil je dit op een positieve manier doen door middel van beloningen? Dan is een puppy beloningszakje een aanrader. Geen vieze handen, broekzakken of jaszakken maar een speciaal zakje waarin je jouw beloningssnacks kunt bewaren onderweg. Ideaal voor tijdens het trainen maar ook tijdens wandelingen en onderweg.

 

Puppy loopplank – Zoals hierboven al werd geschreven, puppy’s mogen niet springen. Niet heel handig wanneer je jouw puppy wilt vervoeren in de auto. Op het begin zal het nog geen problemen geven maar sommige pups van grote rassen groeien in een rap tempo. Het is dan al snel niet meer mogelijk de pup op te tillen. Maak in deze gevallen gebruik van een puppy loopplank waardoor jouw puppy zelf de auto in kan lopen.

Meer lezen over puppy's en wat je kunt verwachten?

We hopen dat je een goed lijstje puppy benodigdheden hebt kunnen maken voor jouw toekomstige pup. Natuurlijk willen we je veel plezier toewensen met jouw nieuwe pup! Heb je vragen over een van onze artikelen of wil je graag deskundige advies neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag bij al jouw vragen! Vind je het leuk om meer te lezen voor de komst van jouw pup? Bekijk dan zeker een van onze andere puppyblogs of hondenblogs zoals;

 

BlogHoe verzorg je een hond?
Blog: Hoeveel slaapt een puppy?
BlogHoe kun je een hond in de bench vermaken?
BlogDe populairste hondenrassen op een rij
Blog: Kindvriendelijke hondenrassen
Blog: De 10 meest gestelde vragen over puppy's
BlogKies de juiste hondenbench
BlogHoe maak je een puppy zindelijk?

Ga verder met lezen
Puppy benchtraining
Lees meer
Puppy benchtraining - Huisdierplezier
Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen