Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
Gezonde en veilige kauwsnacks voor pups

Gezonde en veilige kauwsnacks voor pups

Niets is zo fijn als je favoriete viervoeter heerlijk te verwennen. Een hond is een waardig lid van het gezin en verdiend het dan ook zo nu en dan heerlijk verwent te worden. Dit begint natuurlijk al vanaf dat de hond klein is, een goede bandopbouw met de pup is een groot onderdeel van de opvoeding. En hoe maak je een pup nu blijer dan met een heerlijke puppysnack? Maar welke snacks zijn eigenlijk geschikt voor pups en waar moet je op letten bij het kopen van puppysnacks? We bekijken de mogelijkheden graag samen in deze blog, lees je mee?

Ten eerste: een beloning is geen voeding!

Wellicht overbodig om te zeggen maar toch is het belangrijk te beseffen dat een beloning voor jouw pup een extraatje is en geen voeding. Een beloning mag dan ook nooit de voeding van jouw viervoeter vervangen, ze hebben namelijk juist de belangrijke stoffen nodig in puppyvoeding. Je kunt jouw puppy natuurlijk snacks aanbieden maar doe dit wel met mate en voorkom dat jouw puppy zijn brokjes laat liggen. Hiernaast is het belangrijk dat je natuurlijke hondensnacks aanbiedt. Dit is natuurlijk geen must, maar wel beter voor de pup. In onze hondenwinkel vind je dan ook een groot assortiment gezonde puppysnacks!

Vanaf welke leeftijd mag een pup snacken?

Meestal komen pups vanaf een leeftijd van ongeveer 7 - 10 weken uit het nest. Vanaf deze leeftijd mag jouw pup best als eens wat lekkers te snacken krijgen. Wel is het heel belangrijk dat je weet wélke snacks geschikt zijn voor pups. Tenslotte wil je jouw pup een goede start geven waarbij de juiste voedingstoffen van belang zijn. Wanneer je jouw pup bijvoorbeeld veel granensnacks krijgt zal deze sneller vol raken, dat deze de brokken dan laat liggen is een logisch gevolg. En juist die voedingstoffen zijn zo belangrijk voor de optimale groei van jouw pup. Kies dus bewust en zorg dat jouw pup vanaf jonge leeftijd al de juiste snacks voorgeschoteld krijgt.

 

Puppy’s en puppysnacks!

Voor volwassen honden is het aankopen van een lekkere snack niet heel lastig. Je zoekt simpelweg naar de smaak welke jouw hond lekker vind en kunt op deze manier heerlijke snacks aankopen. Maar voor pups ligt dit iets anders. Het jonge lichaam van een pup kan nog niet alle hondensnacks verwerken zoals een volwassen hond dit kan. Bij het aankopen van puppysnacks dien je dan ook rekening te houden met een aantal belangrijke punten. Waar moet je op letten bij het kopen van puppysnacks?

 

1) De grootte van de snack, pups kunnen nog geen grote snacks verwerken

2) De hardheid van de snack, puppy's hebben nog een melkgebit

3) De ingrediënten van een puppysnack, optimaal groeien met de juiste ingrediënten

4) De verteerbaarheid van de snack, goed verteerbare snacks zijn perfect voor pups

De twee soorten snacks voor pups

In grote lijnen heb je twee verschillende soorten snacks voor pups; beloningssnacks én kauwsnacks. Deze snacks hebben beide een ander doel, waar een beloningssnack specifiek gebruikt wordt voor bijvoorbeeld de training van jouw puppy is een kauwsnack bedoeld om te ontspannen en het reinigen van het puppygebit. Hieronder bekijken we de voordelen van heerlijke kauwsnacks welke terug vind in onze snackwinkel en geven we een aantal veilige opties binnen deze snacks voor jouw pup! Hiernaast vind je bij ons natuurlijk ook de nodige hondenkoekjes en verwensnacks.

Waarom kauwsnacks voor een puppy?

Een kauwsnack is voor pups een echte uitkomst. Puppy’s kunnen wel eens moeite hebben met het pakken van rust. Door te kauwen op een kauwsnack kan de pup leren ontspannen. Het kauwen op een kauwsnack is namelijk stress verlagend en brengt rust bij de pup. Biedt jouw pup een heerlijke kauwsnack aan in zijn bench of ren en ontdek hoe deze rustig wordt door het veelvoudig kauwen op een kauwsnack. De voordelen van een puppykauwsnack:

 

1) De puppy leert goed kauwgedrag

2) Kauwen zorgt voor een schoon gebit

3) Het zorgt voor endorfine aanmaak

4) Kan helpen bij puppybench training 

 

Puppysnacks kopen, waar op letten?

Zoals hierboven al staat geschreven is het aankopen van goede puppysnacks wat lastiger dan het kopen van een kauwsnack voor volwassen honden. Dit komt omdat je bij pups toch rekening dient te houden met een aantal factoren zoals de hardheid en de ingrediënten van een snack. Ten eerste op het gebied van het gebit van jouw pup maar ook de gevoeligheid in de darmen van jouw pup spelen een rol. Kies dan ook voor een hondensnack welke niet te hard is voor jouw pup én daarnaast goed te verteren is voor de gevoelige puppydarmen. 

Snack met mate

Kauwen is belangrijk voor puppy’s. Het verzorgt het gebit, houdt de pup lekker bezig én daarnaast komt er endorfine vrij bij de pup tijdens het kauwen. Endorfine is een geluk stofje welke er dus voor zorgt dat kauwen niet alleen goed is voor de tanden maar ook voor het humeur van jouw pup. Let er wel op dat je de hond altijd met mate laat snacken. Zoals hierboven al staat aangegeven mag een snack nooit een maaltijd vervangen én daarnaast adviseren we de kauwsnack pas aan te bieden wanneer de pup zijn brokjes op heeft of laat zien dat hij zijn brokjes niet laat liggen door de snack.

Zorg altijd voor voldoende drinkwater!

Het veelvoudig snacken op een puppysnack maakt de pup moe en brengt rust. Daarnaast brengt het vaak ook dorst! Zorg er dan ook voor dat jouw puppy altijd voldoende fris drinkwater tot zijn of haar beschikking heeft en zeker wanneer deze heeft genoten van een heerlijke kauwsnack! Bekijk hiervoor onze collectie drinkbakken.

Het juiste formaat puppy snack 

Bij het kopen van puppysnacks moet je ook rekening houden met de grootte van de snack. Welke grootte jouw pup nodig heeft is afhankelijk van de grootte van de hond én de manier waarop jouw pup snackt. Sommige pups hebben de neiging kleine snacks direct door te slikken, dit wil je natuurlijk voorkomen want dit kan verstikkingsgevaar opleveren. Kies dan ook niet voor een té kleine snack voor jouw pup. Daarnaast adviseren wij snacks nooit zonder toezicht te geven én het laatste kleine stukje te verwijderen wanneer jouw hond deze wil doorslikken.

Kies de juiste eiwitbron voor jouw pup

Natuurlijke kauwsnacks zijn perfect voor honden die allergieen hebben voor bepaalde eiwitbronnen. Zo zijn er vrij veel honden die bijvoorbeeld niet goed tegen varkenssnacks kunnen, dit komt omdat het vrij vette snacks zijn. Wat voor de gevoelige darmen van een pup wel eens een probleem kan worden. Voor pups kun je ook beter kiezen voor licht verteerbare snacks van magere eiwitbronnen zoals lam, kip, kalkoen of schaap. Heeft jouw hond een allergie voor een bepaalde eiwit, dan sla je deze natuurlijk even over.

Voorbeelden van goede puppysnacks

Nu we weten waarop we moeten letten bij het aanbieden van een goede puppysnack bekijken we graag de mogelijkheden in onze hondenwinkel. Op deze manier krijg je een goed inzicht over de verschillende mogelijkheden op het gebied van puppy kauwsnacks. De meeste puppysnacks zijn gemaakt van gedroogde organen of gedroogd vlees, kies liever geen bot voor jouw puppy (hierover lees je later meer informatie)

 

Kippennekken en kippenmaag voor de pup

Kippennekken en kippenmagen zijn vrij zacht en hierdoor ideaal voor de beginnende kauwer. Leer jouw pup kauwen door het aanbieden van een overheerlijke kippennek. Deze kip snacks zijn licht verteerbaar waardoor ze voor veel pups geschikt zijn. Wel zijn deze zachte snacks vrij snel op, ze zijn dan ook perfect als tussendoortje (beperkt) maar geven geen langdurig kauwplezier.

Bullepees voor de pup

Bullpees is een sterk ruikende kauwsnack voor pups. Deze sterke geur maakt de puppysnack extra interessant voor de pup want je gaat snel merken dat sterk ruikende snacks vaak het lekkerste gevonden worden door de pup. Bullepees is vrij hard en de meeste pups moeten even wennen aan het kauwen op bullepees. Door langdurig te kauwen op de bullepees wordt deze zachter en kan de pup deze goed verwerken.

 

 

Kophuid voor de pup

Runderkophuid is een echte traktatie voor de pup waar hij lang op kan kauwen. Deze kauwsnack voor pups is verkrijgbaar in verschillende soorten. Naast de bekende runderkophuid kun je ook kiezen voor lamskophuid, deze is wat zachter of kamelenkophuid, die ruikt wat sterker. Het grote voordeel van Kophuid is dat deze snack laag is in vetten, vrij mager is én dat de pup hier dus lang plezier van heeft. Hiernaast is het langdurige kauwen natuurlijk ideaal voor het verzorgen van het puppygebit.

 

 

Achillespees voor de pup

Achillespees komt mét en zonder bot (kraakbeen) kies voor de pees zonder bot voor jouw puppy, deze zijn het meest veilig voor kleine pups. De achillespees is een vrij taaie traktatie waar de pup goed zijn best op moet doen. Let er wel op dat de pup deze snack niet te snel opschrokt of doorslikt of kies voor een groter exemplaar wanneer jouw pup zijn snacks opslokt.

 

 

Runderpens voor de pup

Pens is een lekkernij voor veel honden. De combinatie van geur en smaak van deze kauwsnack doet veel pups watertanden. Pens is niet heel hard en hiernaast vrij ruw van structuur, hierdoor wordt tijdens het snacken veel tandplak en vuil uit de tanden verwijderd. Ideaal voor de pup om te leren kauwen én perfect voor pups tijdens het wisselen van het puppygebit.

 

 

Geen bot of mergpijp voor de pup?

Wanneer je jezelf gaat verdiepen in de mogelijkheden merk je al snel dat de meeste puppysnacks gemaakt zijn van gedroogd vlees, gedroogde organen en zachte kauwsnacks. Bij kauwsnacks denken veel mensen toch aan het hondenbot of mergpijp. Toch zetten wij deze hondensnack bewust niet bij puppysnacks. Dit komt omdat sommige hondenbotten (voornamelijk gedroogde botten) slecht te verteren zijn, kunnen versplinteren en vaak enorm hard zijn. Hierdoor zijn deze snacks niet helemaal geschikt zijn voor de pup. Wil jij jouw pup toch een bot aanbieden kies dan bijvoorbeeld voor een nylabone of vervang het bot voor gedroogde organen, snackspeelgoed of eerder genoemde puppysnacks.

Een kauwsnack in de opvoeding

Hondeneigenaren of in dit geval puppyeigenaren kunnen er over meepraten; een pup kost veel tijd en geduld. Pups moeten natuurlijk alles nog ontdekken en wij mensen zijn er voor hen dit aan te leren. Een aantal belangrijke factoren in de opvoeding van een pup zijn de bench training, het trainen om (even) alleen te zijn én het pakken van rust. Dit laatste is voor jonge puppy’s vaak een probleem. Kauwsnacks kunnen je hierbij goed helpen. Door een kauwsnack aan te bieden aan de pup verleg je de aandacht. Je verlegt de aandacht van het alleen zijn, je verlegt de aandacht van het verblijf in de bench én daarnaast zorgt de kauwsnack voor rust bij de pup. Lees ook eens de blog: De hond bezig houden in de bench. Waar je onder andere deze en meer tips vind voor benchvermaak. Of lees de blog: Benchtraining met de pup. Goede kauwsnacks voor de pup kunnen je dan ook goed helpen bij de opvoeding. 

Andere leuke, maar vooral interessante blogs over honden/puppy's:

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen