Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
Een puppy vervoeren

Een puppy vervoeren

Heb jij een puppy of krijg je binnenkort een nieuw gezinslid? Wat leuk! Bij de komst van een puppy, of hond in het algemeen komen allerlei vragen kijken. Een veel voorkomende vraag is: Hoe kun je een puppy vervoeren? Ook wanneer jouw puppy veel op het erf verblijft is het soms noodzakelijk de pup te vervoeren. Denk hierbij aan een bezoek aan de dierenarts maar ook voor leuke uitstapjes is het belangrijk veilig op pad te kunnen gaan met jouw puppy. Naast de noodzaak kan het vervoeren van een pup ook bijdragen aan een goede socialisatie van jouw puppy, hoe? Dat lees je in deze blog: Het vervoeren van een puppy, lees je mee?

 

Dog, Sun, Summer, Cute, Puppy

Hoe lang mag een puppy wandelen?

We schrijven deze blog om je een idee te geven waarom je jouw pup niet overal wandelend mee naartoe kan nemen. Het is namelijk écht af te raden jouw pup vanaf jonge leeftijd veelvoudig te laten wandelen. Dit betekend dus (nog) geen lange of intensieve wandelingen met de pup. Een puppy mag veel minder wandelen dan je wellicht denkt, een vuistregel hierin is: 5 minuten wandelen per dag op basis van 1 maand (leeftijd) van de pup. Dit betekend dus grofweg dat je met een puppy van 8 weken ( 2 maanden) ongeveer 10 minuten per dag mág wandelen. Ik kan je zeggen dat je waarschijnlijk sneller aan de 10 minuten zit dan je denkt, toch is het belangrijk je hieraan te houden.

Waarom mag een puppy nog niet lang wandelen?

Ten eerste is het noodzakelijk voor een puppylichaam om goed te doseren. Het lichaam van een puppy is nog verre van volgroeid, dit betekend dus dat het lichaam nog niet optimaal belast kan en mag worden. Doe je dit wel? Dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor de hond op latere leeftijd, slijtage én verkeerde groei van botten kan ontstaat door té veel inspanning en belasting op het puppy lichaampje. Hiernaast is een wandeling voor een pup een hele gebeurtenis : vreemde geuren, spannende fietsers, de hond van de buren, een voorbij rijdende auto, rennende kinderen. Allemaal prikkels die onderweg gebeuren welke jouw pup moet ‘verwerken’. Wanneer de pup te veel prikkels krijgt onderweg kan dit resulteren in een overprikkelde pup en geloof me; dit wil je voorkomen! Het is dus belangrijk de wandelingen aan te passen op het lichaam, de belastbaarheid én het karakter van jouw pup. Want niet elke pup is hetzelfde natuurlijk.

 

Puppy, Dog, Cute, Canine, Pet, Garden

Verschillende manieren om je puppy te vervoeren

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om jouw puppy op een veilige manier te verplaatsen. Ten eerste, de meest gangbare manier is natuurlijk wandelend. Maar in sommige gevallen is de bestemming té ver voor de pup om wandelend te gaan zoals hierboven staat beschreven, in deze gevallen is het belangrijk dat je een goed alternatief hebt. Er zijn verschillende manieren om een pup veilig te kunnen vervoeren. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende manieren van vervoer bij puppy’s :

 

Wandelen met je puppy! Wandelen is natuurlijk de meest handige manier om jouw puppy te vervoeren. Puppy’s zijn echter lichamelijk én geestelijk nog niet in staat om lange wandel afstanden te maken. Om het jezelf én jouw puppy makkelijker te maken kun je gebruik maken van wandelbenodigdheden voor de pup. Denk hierbij aan het gebruik van een hondentas, een hondentrolley of een hondenbuggy. Op deze manier kun je toch langere afstanden maken met de pup zonder deze lichamelijk te veel te belasten. Wandelbenodigdheden nodig voor jouw pup? Bekijk dan hier het assortiment.

 

Fietsen met een puppy! Het is ook mogelijk om jouw pup mee te nemen op de fiets. Belangrijk is te weten dat een pup in géén geval naast de fiets mag lopen of zelfs rennen. Dit is veel te belastend voor het lichaam en kan op latere leeftijd zelfs voor problemen zorgen in de spieren en botten van de pup. Wil je jouw puppy meenemen op de fiets? Maak dan gebruik van een fietsmand voorop de fiets, een fietsmand achter op de fiets óf een fietskar waarmee je eenvoudig langere afstanden kunt afleggen met een puppy. Fietsbenodigdheden nodig voor jouw pup? Bekijk hier dan het assortiment.

 

Autorijden met een puppy! Natuurlijk is het ook mogelijk een puppy te vervoeren in de auto. Het is zelfs aan te raden hier direct mee te starten wanneer de pup in huis komt. Op deze manier wordt het autorijden niet speciaal maar een ‘standaard’ voor de pup, dit kan je enorm helpen in de toekomst bij het vervoeren van de hond in een auto. Maak gebruik van veilige manieren om jouw pup in de auto te vervoeren door een honden transport box voor de auto te gebruiken, de pup te vervoeren in een auto stoel voor honden óf de hond veilig vast te zetten in de gordel van de auto. Autobenodigdheden nodig voor jouw puppy? Bekijk dan hier het assortiment.

Waarom het wel belangrijk is op pad te gaan met jouw pup!

Er zijn dus verschillende manieren om jouw pup toch veilig én verantwoord te vervoeren en dit is ook érg belangrijk voor de pup. Waarom? Dit heeft alles te maken met de socialisatie van jouw jonge puppy. Een pup kent eigenlijk niets anders dan zijn nest, zijn broertjes en zusjes én zijn moeder. Het is dus belangrijk dat je hem dit gaat leren om een zelfverzekerde en goed opgevoede hond te krijgen. De socialisatie periode van een pup is dé tijd om jouw pup kennis te laten maken met de wereld, op een veilige manier en door met jouw pup op pad te gaan kun je hier grote stappen in maken. Let wel dat je niets overhaast of oplegt bij de pup, deze mag in zijn eigen tempo ontdekken. Ga jouw pup dus ook niet dwingen om dingen (of andere honden) te ontdekken. In een fietsmand of in een fietskar kan jouw pup vanaf een veilige afstand ontdekken. De pup leert allerlei nieuwe geuren, geluiden, mensen, dieren én situaties wat perfect is voor zijn groei tot volwassen hond.

 

El Salvador, Walk, Park, Dogs, Puppies

Wandelen, fietsen en autorijden gebruiken voor de socialisatie van jouw pup

InIn de periode van 8 tot 14 weken kunnen pups veel nieuwe informatie verwerken zonder al te veel angst of onzekerheid, dit is dan ook dé periode om hier aan te werken met jouw puppy. Elke manieren van puppyvervoer heeft zijn voordelen voor de socialisatie hieronder lees je waarom:

 

Wandelen met een puppy voor socialisatie

Wandelen is een hele goede manier om jouw pup kennis te laten maken met de wereld op een veilige manier. Onderweg ziet, hoort én ruikt de pup allerlei dingen die hij nog niet kent. Geuren van honden en andere dieren, auto’s en fietsers welke langskomen, motoren met harde geluiden, een vuilcontainer welke wordt voorgetrokken, Afijn we kunnen nog wel even doorgaan. Door de pup op een goede manier kennis te laten maken met al deze voor jouw ‘dagelijkse’ dingen verbreed je zijn kennis en bouw je aan een goede socialisatie. 

 

Fietsen met een puppy voor socialisatie

Omdat veel pups nog niet heel ver komen tijdens een wandeling kun je er voor kiezen de pup mee te nemen op de fiets. Op deze manier kun je op andere plekken komen met de pup én ontdekt hij dus weer nieuwe dingen. Gebruik je een fietsmand op de fiets? Dan kan de pup alles op afstand op zich laten inwerken en ontdekken op een veilige manier hiernaast is het een stuk minder belastend voor de pup want hij kan lekker blijven zitten. Een fietsmand is dan ook een ideaal item voor de socialisatie van een puppy. Voor de wat grotere honden is de fietskar een perfect hulpmiddel voor de socialisatie.

 

Autorijden met een puppy voor socialisatie

Als ik je één tip mag geven wat betreft vervoer van een pup: Start direct met autorijden!  Het is zeer handig wanneer een pup al op jonge leeftijd kennis maakt met het vervoeren in een auto. Je zal dit in de toekomst waarschijnlijk écht nodig hebben. Begin je hier pas op latere leeftijd mee dan kan het een té spannende gebeurtenis worden waardoor jouw hond angstig wordt in de auto, dit wil je niet zeker niet wanneer je voor spoed naar de dierenarts moet bijvoorbeeld. Laat jouw pup dan ook direct wennen aan het vervoeren in de auto. De geluiden, de geuren, de razende auto’s welke voorbij komen, het stoppen bij een stoplicht, het rustig blijven op de achterbank of in een vervoerder box, het zijn allemaal dingen waar een pup aan moet wennen maar welke ook helpen bij de socialisatie van een puppy. Hiernaast is het dus ook érg belangrijk voor de veiligheid van zowel jezelf als je hond in de toekomst.

 

Puppy Shetland Sheepdog

Ga altijd goed voorbereid én veilig op pad met je puppy

Het vervoeren van een hond per fiets, wandelend of met de auto is een behoorlijke gebeurtenis voor de pup. Het is dan ook écht belangrijk dat je veilig op pad gaat en goed bent voorbereid. Ga je wandelen, fietsen of autorijden met de pup? Dan is het belangrijk een aantal dingen mee te nemen zodat je goed voorbereid op pad kunt gaan. Hieronder vind je een lijstje met dingen waar je aan kunt denken wanneer je op pad gaat met jouw puppy:

 

Halsband en hondenriem  Natuurlijk is het slim om een halsband aan te doen of in ieder geval mee te nemen voor de pup of hond. Ook wanneer je deze vervoerd met de fiets of auto. Het kan zo maar gebeuren dat je onderweg moet afstappen of uitstappen voor een sanitaire stop. Het is dan wel handig als je de hond eenvoudig kunt meenemen.

 

Drinken en eten – Zeker wanneer je langer op pad gaat is het aan te raden drinkwater en eventueel voeding mee te nemen voor onderweg. Zeker wanneer je met de auto weggaat is dit eigenlijk een must, je kunt zomaar in de file terecht komen en in een warme auto heeft een hond gewoon écht drinkwater nodig. Neem een handige waterfles voor honden mee voor de pup en vul een beloningszakje met wat voer én snacks voor jouw pup.

 

Poepzakjes  Iedere hondeneigenaar zou er standaard een aantal op zak moeten hebben; poepzakjes. Wanneer je een hond hebt is het eigenlijk gewoon noodzaak altijd een poepzakje bij je te dragen, onderweg kan het zo maar eens zijn dat jouw pup moet poepen. Ben je in een gebied waar hondenpoep opgeruimd moet worden dan is een poepzakje wel handig én het voorkomt eventuele boetes.

 

Veiligheid  Ga je wandelen, fietsen of autorijden met de pup dan is veiligheid natuurlijk nummer één. Denk hierbij aan een lichtgevende halsband tijdens wandelingen maar ook een adres koker aan de halsband is aan te raden. Gaat er onderweg wat mis, ontsnapt jouw pup of wat dan ook? Dan is het erg fijn wanneer je jouw telefoonnummer leesbaar maakt aan de halsband. Het is dan ook zeker aan te raden ook je telefoon mee te nemen onderweg!

 

EHBO setje  Ga je langer op pad met jouw pup of viervoeter dan kun je er over nadenken een EHBO setje voor honden mee te nemen onderweg. Bij ongevallen heb je dan in ieder geval de basis binnen handbereik om de hond te helpen.

Ben jij klaar voor een fijne tocht met jouw pup?

We hopen dat je na het lezen van dit artikel staat te popelen om met jouw pup op pad te gaan. Heb jij nog tips, adviezen of vragen over puppy’s en wandelingen, fietstochten óf autoritten? Laat jouw reactie dan achter onder deze blog! Wil je meer lezen over puppy’s of honden in het algemeen bekijk dan eens onze blogpagina waar je leuke items vindt over honden zoals:

 

Blog: "Halsband of hondentuig?"
Blog: "Hoe verzorg je een hond?"
Blog: "Wat moet je rekening mee houden met een puppy?"
Blog: "Hoe kies je de juiste hondenbench?"
Blog: "Waarom bijt mijn puppy?"
Blog: "Populaire hondenrassen"
Blog: "Puppy checklist!"

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen