Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
De voordelen van dierenspeelgoed

De voordelen van dierenspeelgoed

De gemiddelde huisdierliefhebber heeft er wat van in huis; dierenspeelgoed! Van leuke speeltouwen voor de hond tot uitdagende speelhengels voor de kat. Van uitdagend vogelspeelgoed voor tamme vogels tot hamsterballen en knaagspeelgoed voor konijnen. Maar wist je dat dierenspeelgoed naast veel vermaak ook de nodige voordelen voor jouw huisdier met zich meebrengen? In deze blog bekijken we de voordelen van dierenspeelgoed per huisdier. Zo zien we welk speelgoed perfect geschikt is voor een energieke hond en van welke speelgoed jouw kat gaat spinnen.

Waarom is dierenspeelgoed een belangrijk onderdeel van een dierenleven?

Dat veel huisdieren dol zijn op spelen hoeven we niet te vertellen natuurlijk. Maar zoals we hierboven ook al schreven, spelen met leuk dierenspeelgoed heeft veel voordelige gevolgen voor jouw huisdier. Dit begint bij beweging, het spelen met dierenspeelgoed is goed voor de dagelijkse beweging van jouw huisdier. Zeker voor dieren welke snel kans hebben op overgewicht is uitdagend speelgoed een perfecte toevoeging. Naast beweging zorgt spelen met dierenspeelgoed ook voor een goede energie verdeling. Kleine, jonge en energieke honden kunnen op deze manier hun energie goed kwijt, iets wat ze zeker nodig hebben. Hiernaast worden juist oudere honden gestimuleerd gebruik te maken van hun energie door dierenspeelgoed. Daag jouw huisdier regelmatig uit met leuke speeltjes en ontdek hoeveel lichamelijke profijt speelgoed kan geven aan jouw huisdier.

Welke speelgoed is geschikt voor mijn huisdier?

Er zijn veel verschillende soorten dieren welke als huisdier gehouden worden. Ieder dier heeft zijn eigen kernmerken én behoeftes. Dit laatste speelt een grote rol in het kiezen van het juiste speelgoed voor jouw huisdier. Heel simpel gezegd maak je een hond waarschijnlijk niet blij met een hamsterbal en kan een hamster hiertegen weinig met een honden flostouw. Om te bepalen welk speeltje aansluit op de behoeftes van jouw huisdier geven we je hieronder een aantal voorbeelden, voorbeelden van verschillende soorten speeltjes én de voordelen welke deze dierenspeeltjes bieden.

We beginnen met de hond, honden komen er in vele soorten en maten maar hiernaast ook met verschillende behoeftes en energieniveaus. Om te bepalen welke speeltje geschikt is voor jouw hond bekijken we de verschillende interesses welke honden over het algemeen tonen en bekijken hierbij welk speeltje geschikt is in deze situatie.

 

Speeltjes voor jonge puppy’s – Puppy’s zijn over het algemeen energiek, levendig en ze hebben en hoge interesse in nieuwe dingen. Een pup uitdagen met leuk puppyspeelgoed is dan ook niet lastig, de meeste pups vinden elk nieuw speeltje interessant. Toch is er speelgoed wat minder geschikt is voor een pup bijvoorbeeld een apporteerbal of trektouw. Puppy’s zijn nog niet volgroeid, het is dan ook belangrijk dat speeltjes voor de pup worden aangepast op zijn groeiende lichaam. Hard rennen, abrupt stoppen én onverwachte bewegingen zijn niet direct goed voor een klein puppy lichaampje. Speelgoed om te apporteren is dan ook minder geschikt voor hele jonge pups. Je kunt voor een pup beter kiezen voor een item waar hij profijt van heeft, zoals kauwspeelgoed. Puppy’s hebben naast een groeiend lichaam ook een groeiend gebit. Door kauwspeelgoed aan te bieden verlicht je eventuele tandpijn tijdens het wisselen van het puppygebit.

 

Speeltjes voor opgroeiende honden – Wanneer jouw hond de leeftijd heeft bereikt van 1,5 a 2 jaar weet je inmiddels wel welke speeltjes in de smaak vallen. Opgroeiende honden zijn in de bloei van hun leven en hebben dan ook vaak een hoog energie level. Afhankelijk van het hondenras kun je het speelgoed hierop aanpassen. Denk hierbij aan leuk trainingsspeelgoed voor jouw Border Collie, Waterspeelgoed voor jouw Golden retriever of een apporteerspeeltje voor de Jack Russel. Het is belangrijk te weten dat opgroeiende honden ook steeds sterker worden, kies daarom voor een hondenspeeltje welke aansluit op de behoefte én de sterkte van jouw viervoeter.

 

Speeltjes voor oudere honden – Oudere honden houden ook van spelen, wel is het soms even zoeken voor welke speelgoed jouw hond uit zijn mand wil komen. Voor oudere honden is het slim te kiezen voor speelgoed dat uitdaagt, kies voor een leuke speelbal waar je snacks in kunt stoppen om het speelgedrag van jouw oudere hond te stimuleren. Houd er rekening mee dat oudere honden soms ook minder vitaal zijn. Ruwe spellen zijn niet altijd geschikt voor de oudere hond, kies dan liever voor een wat rustig hondenspelletje om samen te kunnen spelen.

 

Ook katten staan bekend om hun verlangen naar uitdaging. Uitdaging wat je ze kunt bieden door het aanbieden van leuk speelgoed. De markt van kattenspeelgoed is enorm, dit maakt het kiezen van het juiste speeltje niet altijd makkelijker. Zoals bij ieder huisdier is het even zoeken naar het lievelingsspeelgoed van jouw kat maar in grote lijnen zijn er wel een aantal kattenspeeltjes welke bij vrijwel elke kat in de smaak vallen. Hieronder een aantal voorbeelden:

 

Kattenhengels – De kattenhengel is leuk speelgoed voor jong en oud. Zowel een kitten als volwassen katten vinden het leuk te spelen met het baasje. Samen spelen met de kat is perfect te doen met een leuke speelhengel. De beweging is super uitdagend voor de kat en door het gebruik van de hengel voorkom je dat de kat per ongelijk jouw hand pakt in plaats van het speelgoed.

 

Speelmuizen en speelballen – Zolang het beweegt is het uitdagend, dit geldt eigenlijk voor al het speelgoed voor de kat. Speelmuizen en speelballen zijn relatief goedkoop kattenspeelgoed maar dit maakt het niet minder leuk voor de kat om mee te spelen. Kies voor een opwind baar speelmuisje voor de kat en maak het extra uitdagend!

 

Interactief speelgoed – Interactief speelgoed stimuleert vrijwel al het natuurlijke gedrag en instinct van de kat. Interactief speelgoed draait, tolt, maakt geluid en vaak wordt er gebruik gemaakt van licht of lasers. Interactief of elektronisch kattenspeelgoed stimuleert beweging én bevorderd het dierlijke jachtinstinct van de kat. Gegarandeerd succes!

 

 

Helaas een relatief ondergeschoven kindje onder de konijnenbenodigdheden; konijnenspeelgoed. Te weinig mensen beseffen het nut van leuk en uitdagend konijnenspeelgoed. Waar de meeste huisdieren volop aandacht krijgen is dit bij konijnen soms wel wat anders en dit is éxact de reden dat konijnenspeelgoed heel belangrijk is in het leven van een konijn. Konijnen moeten voldoende beweging krijgen voor een goede gezondheid en daarnaast vertonen verveelde konijnen te vaak negatief gedrag. Dit alles is te voorkomen door jouw konijn voldoende aandacht én uitdaging te geven. Biedt jouw konijn uitdagend “knaagbaar” speelgoed aan of probeer jouw konijn eens te stimuleren te spelen met een leuke snackbal voor konijnen. Maak een leuk konijnen parcours en speel samen met jouw konijn voor een goede bandopbouw! Gegarandeerd dat het houden van konijnen niet alleen leuker wordt voor jou maar ook voor jouw konijnen.

 

 

Ook bij kleine knaagdieren zoals hamsters, cavia’s, chinchilla’s, muizen en ratten is leuk speelgoed in de kooi een must. Zoals ook konijnen brengen de meeste knaagdieren een groot gedeelte van hun leven door in een kooi of verblijf. Het is dan ook belangrijk dat jouw knaagdier voldoende vermaak heeft in zijn verblijf. Kleine knaagdieren zoals hamsters moeten tenminste beschikken over minimaal één looprad voor voldoende beweging en hiernaast is er leuk knaagdierspeelgoed op de markt voor zowel hamsters als andere kleine knaagdieren. Kies voor speelgoed wat geschikt is voor knagen, want dat is wat de meeste knaagdieren toch het liefste doen!

 

 

Het aanbieden van vogelspeelgoed is bij de meeste vogelliefhebbers gelukkig wel bekend maar welk speelgoed is dan eigenlijk het meeste geschikt voor de verschillende soorten vogels welke gehouden worden als huisdier? We hebben de verschillende soorten tamme vogels opgedeeld in 3 categorieën om het wat makkelijker te maken.

 

Vogelspeelgoed voor kleine vogels – Kleine vogels zoals kanaries, parkieten en dwergpapegaaien worden vaak in een vogelkooi gehouden, gelukkig is het meeste vogelspeelgoed perfect te gebruiken in de vogelkooi van een kleine vogel. Kies voor een leuke vogelladder met speelbelletjes of een leuke kooihanger van klein/middelmaat formaat. Het speelgoed van een kleine vogel is bij voorkeur niet te groot, dit speelgoed is vaak wat te zwaar voor kleinere vogelsoorten.

 

Vogelspeelgoed voor middelgrote vogels – Onder middelgrote vogels verstaan we bijvoorbeeld valkparkieten en kleine papegaaisoorten. Deze vogels zijn gemiddeld wat groter dan de hierboven genoemde vogelsoorten en hebben dan ook wat meer kracht. Deze vogels zijn perfect te vermaken met een uitdagende kooihanger met bellen en verschillende materialen maar ook een leuke vogelschommel valt bij de meeste vogels in de smaak.

 

Vogelspeelgoed voor grote vogels – Grote vogels zoals papegaaien hebben redelijk veel kracht in onder andere de snavel. Dit is dan ook de reden dat er speciaal papegaaispeelgoed te koop is. Dit speelgoed is gemaakt van sterke en robuuste materialen zoals sterk touw. Dit speelgoed is gezien verhouding tot de kleinere vogelspeeltjes ook een stuk groter, dit past dan ook perfect in de papegaaienkooi én bij het sterke karakter van jouw papegaai.

Hoe daag jij jouw huisdier uit?

We hopen dat je een goed beeld hebt gekregen van het nut van leuk dierenspeelgoed. Of het nu gaat over een uitdagend hondenspel, een spannend kattenspeeltje of een speeltje waar jouw knager zijn tanden in kan zetten; speelgoed is belangrijk voor de gezondheid én het welzijn van jouw huisdier. Verwen jij jouw huisdier ook regelmatig met nieuwe speeltjes en wil je andere dierenliefhebbers informeren? Laat jouw bericht dan achter in de comments en help anderen op weg! Bekijk ook eens onze hondenwinkel, kattenwinkel, vogelwinkel, konijnenwinkel of knaagdierenwinkel voor het allerleukste speelgoed voor jouw huisdier.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen