Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
De Labrador

De Labrador

Ze zijn al jarenlang de meest populaire honden in Nederland en dat is niet voor niets. De Labrador is een echte vriend, een trouw maatje welke zijn leven maar al te graag met zijn baasjes deelt en geniet van alle aandacht. Een echte gezinshond welke perfect is in omgang met kinderen én daarnaast ook nog eens leergierig is en intelligent! In dit artikel lees je dan ook alles over deze populaire gezinshond. Van karaktereigenschappen tot uiterlijke kenmerken en van de verzorging van een Labrador tot het kiezen van de juiste producten voor deze grote viervoeter.

De oorsprong van de Labrador

De Labrador stamt af van de St. John’s hond en vindt zijn oorsprong in Engeland. Het prachtige hondenras is gefokt uit meerdere honden waaronder; de st. John’s hond, de Gordon setter, Chesapeake bayretreiver, De flatcoated retriever en de Spaniël. Waar zijn voorouders waren gefokt voor visvangst is de Labrador van oorsprong gefokt voor de eendenjacht in moerassige gebieden. Maar staan inmiddels bekend als populaire gezinshond en natuurlijk, zoals vele zullen weten, worden deze honden vaak gebruikt als assistent of hulphond.

Het uiterlijk van een Labrador

Een volwassen Labrador draagt een gewicht van ongeveer 25 tot 35 kilo, het worden dus vrij grote honden. De schofthoogte van een Labrador teef bedraagt 54 tot 56 centimeter en een reu kan een schofthoogte van 57 centimeter bereiken. De Labrador heeft een kortharige vacht en komt voor in verschillende kleuren; zwart, bruin en blond waarbij verschillende tinten mogelijk zijn. De Labrador is een vrij forse hond en staat er om bekend vrijwel alles te doen voor lekkernijen. Deze honden hebben dan ook een grotere kans op overgewicht waar zeker rekening mee gehouden moet worden in de voeding. In goede gezondheid kan een Labrador ongeveer 10 tot 12 jaar oud worden, uitzonderingen daargelaten.

 

Jong, Labrador, Puppy, Brown, Hond

Het karakter van een Labrador

De Labrador is een echte allemansvriend en houdt voornamelijk van veel aandacht. Dit resulteert in een vaak enthousiaste en sociale hond welke tevens goed kan omgaan met andere honden én mensen. Deze hond is stabiel en meestal makkelijk in omgang zonder enige agressie. Hiernaast is de Labrador goed te trainen en zijn ze met de juiste opvoeding goed gehoorzaam. Dit is ook een van de redenen dat deze honden vaak gezien worden als blinde geleiden hond of hulphond. De Labrador houdt ervan zijn baasje te gehoorzamen én helpen waar dit kan.

Wat vindt een Labrador leuk?

Aandacht! Nummer één lievelingsbezigheid van de meeste Labradors is het verkrijgen van aandacht. Ze zijn dan ook erg gehecht aan het baasje en doen het liefste zo veel mogelijk samen. Hiernaast is de Labrador een echte waterrat en houdt hij van spelletjes aan en in het water. Dit grote hondenras heeft veel beweging nodig, vooral in zijn jongere jaren. Bij te weinig beweging loopt dit hondenras ook een grote kans op overgewicht. Gelukkig houdt een Labrador van spelen, rennen en zwemmen en is hij ook nog eens goed in apporteren én speuren. Genoeg manieren om het gewicht op peil te houden dus.

 

Labrador, Ras, Honden, Dier, Dieren

Wat kost een Labrador?

Afhankelijk van een aantal factoren is de prijs van een Labrador pup uiteenlopend. Wanneer je op zoek gaat naar een aangeschreven lijn kun je al snel komen op een bedrag van € 1500 of hoger. Natuurlijk zijn er ook minder gereformeerde lijnen waarvoor de prijs een stukje lager uitkomt, zo rond de € 750 tot € 1000,- Naast de aanschaf moet je natuurlijk denken aan bijkomende kosten voor de pup. Denk hierbij aan dierenarts kosten, kosten voor vaccinaties maar ook de kosten van benodigdheden voor de Labrador komen hierbij. Onder dit artikel vind je een overzicht van items waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een Labrador.

De opvoeding van een Labrador

Zoals hierboven al gelezen zijn de meeste Labradors sociale en lieve honden. Hier zit natuurlijk wel een ‘maar’ aan, ook een Labrador moet goed worden gesocialiseerd met mensen en andere dieren. Omdat de Labrador bekend staat als “vrij makkelijk opvoedbare hond” wordt dit nog wel eens vergeten. Zeker gezien het gewicht welke de labrador kan krijgen is het belangrijk dat ook deze lieve sociale honden een goede opvoeding krijgen. Doch is deze hond heel goed te trainen en heeft hij de wil zijn baasje te gehoorzamen wat zeker bijdraagt aan de opvoeding.

De verzorging van een Labrador

Natuurlijk staat op nummer 1 een goede verzorging voor elke hond, zo ook voor de Labrador. Dit begint bij de aanschaf van de juiste producten (hierover later meer) Maar ook de lichamelijke verzorging van de Labrador speelt een rol. Gezien de korte vacht heeft een Labrador vrij weinig vachtverzorging nodig, enkel in de periode van rui kun je deze helpen door te borstelen met een zachte vachtborstel. En zo af en toe in bad wanneer hij of zij uitgebreid heeft gerold in de modder. Wel is het belangrijk dat je de ogen en oren netjes schoon houd wanneer dit nodig is en de nagels knipt wanneer deze te lang worden.

Kies de juiste producten voor jouw Labrador

Zoals hierboven al beschreven is het natuurlijk wel fijn te weten welke kosten er komen kijken bij de aanschaf van een hond, in dit geval een Labrador. Want ook het ras van de hond maakt verschil in de aanschafkosten van de hond én de benodigdheden. Dit zit hem vanzelfsprekend vooral in het formaat van de hondenmand, hondenbench, hondenspeelgoed en noem zo maar op, waardoor ook de prijs wat hoger ligt. Hieronder bespreken we de basis benodigdheden van een Labrador en aan welk kostenplaatje je hierbij moet denken. De kosten hieronder zijn gebaseerd op het volwassen formaat van een Labrador, dit doen we omdat pups enorm snel groeien en je in sommige gevallen beter kunt kijken naar de toekomst en bepaalde dingen dus kunt aankopen op de groei om kosten te besparen.

 

Hondenmand voor Labrador – De hondenmand of het hondenkussen voor de Labrador moet natuurlijk voldoende comfort bieden aan dit hondenras. Volgens de maatgrafieken valt een Labrador onder een middelgroot hondenras, echter de meeste Labradors worden vrij groot en vallen door de forsheid toch in de categorie middelgroot. Een simpel hondenkussen Labrador koop je al vanaf ongeveer € 20,- Kies je toch liever voor een kwaliteit hondenmand met waterafstotende hoes voor jouw Labrador dan moet je denken aan € 60,-

 

Hondenbench voor Labrador  Zeker op het begin maar wellicht zelfs voor langer zal je gebruik maken van een Labrador hondenbench. Dit draagt zeker bij aan de opvoeding van jouw pup (lees ook eens onze blog: Benchtraining voor een puppy) een hondenbench Labrador koop je al vanaf € 50,- dit betreft een instapmodel, ga je voor een luxe versie of een versie met een dikkere draaddikte dan moet je denken aan ongeveer € 140,-

 

Drinkbak en Voerbak Labrador  De grote snuit van de Labrador moet natuurlijk wel ruimte hebben in de voerbak en drinkbak. Kies voor een ruime voerbak en diepere drinkbak voor de Labrador. Waardoor ze voldoende ruimte hebben, deze grote hond heeft vanzelfsprekend ook meer voer en water nodig dan kleinere hondenrassen. Een goede voerbak of drinkbak voor de Labrador koop je al vanaf € 4,99

 

Voeding voor de Labrador  Natuurlijk is het ook nodig je goed voor te bereiden voor de voeding van jouw Labrador. De kosten van hondenvoer zijn uiteenlopend. Hiernaast is het fijn de hond af en toe een lekkere kauwsnack aan te bieden of een hondenkoekje. Deze kosten komen natuurlijk maandelijks terug en kun je op basis van behoefte (en portemonnee!) bepalen.

 

Halsband voor Labrador  Dat ze veel beweging nodig hebben is al gezegd maar dit betekend natuurlijk ook dat je regelmatig op pad zult gaan met de Labrador. Je hebt hier voor nodig; een looplijn en halsband of hondentuig Labrador. Gezien kosten kun je het ook hier zo gek maken als je zelf wilt, een goede halsband koop je vanaf ongeveer € 20,- en een looplijn shop je al vanaf € 17,99. Twijfel je tussen een halsband of hondentuig Labrador? Lees dan eens onze hondenblog: Halsband versus hondentuig om te bepalen welke voordelen en nadelen jij belangrijk vindt. Een goed hondentuig voor de Labrador kost ongeveer € 30,- afhankelijk van materialen en opties.

 

Labrador Retriever, Hond, Huisdier

Meer benodigdheden voor de Labrador

De items hierboven zijn pure basis benodigdheden voor de Labrador. Echter is dit niet alles waar je aan moet denken bij de kosten van een Labrador of hond in het algemeen. Hieronder geven we je nog een kleine checklist voor items welke (eventueel) belangrijk zijn voor de aanschaf van een Labrador pup en elk ander hondenras pup of hond;

 

Hondendeken | Een fijn zacht en comfortabel hondendeken om onder weg te snoezelen
Hondenhok | Verblijft jouw hond (soms) buiten? Dan is een Labrador hondenhok een goede keuze
Onderweg | Alles voor onderweg; poepzakjes, lichtgevende halsbanden, adreskokers etc.
Hondenspeelgoed | Natuurlijk mag hondenspeelgoed niet ontbrekend in jouw aankopen
Verzorgingsproducten | Een Labrador vachtborstel maar ook hondenshampoo en oog-oor verzorging
Hondenren | Voor pups is een hondenren een fijne aankoop voor meer rust en veiligheid

 

Zijn we nog iets vergeten?

We hopen dat je een beeld hebt gekregen over de Labrador in het algemeen, de verzorging van een Labrador en de kosten van een Labrador of hond in het algemeen. Heb je nog vragen dan mag je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Zijn we nog iets vergeten in dit overzicht? Meldt het dan bij ons en wij voegen het toe, zo helpen we toekomstige baasjes samen op weg naar een goede en fijne toekomst met de Labrador. Blogs over andere hondenrassen:

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen