Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
De Jack Russel

De Jack Russel

Ze zijn klein maar pijlsnel, de Jack Russel! Een enthousiast, fanatiek én slim hondje. Maar wist je dat dit hondenras van oorsprong is gefokt voor de jacht? Op deze pagina bekijken we alles over de Jack Russel terriër. Van de aanschaf van een Jack Russel pup tot de verzorging én het vermaak van deze leuke honden. Lees je mee?

De oorsprong van de Jack Russel

Het kleine hondenras de Jack Russel Terriër is afkomstig uit Engeland. Hij dankt zijn naam aan de Dominee John Russel, welke de bijnaam Jack had. Deze Dominee was op zoek naar een terriër welke gebruikt kon worden tijdens het jagen. De voornaamste voorwaarde was dat de hond ook ónder de grond kon jagen want deze jachthonden waren er volgens Russel nog niet. Na jarenlang fokker is hier de Jack Russel Terriër ontstaan. Welke destijds voornamelijk werd gebruik voor de jacht op vossen.

Het uiterlijk van de Jack Russel

De Jack Russel heeft een uiterlijk welke je van een afstand herkend. Dit kleine hondenras staat statig op de pootjes en heeft een compact en atletische lichaamsbouw. De gemiddelde schofthoogte van een Jack Russel ligt tussen de 25 en 30 centimeter. Waarbij elke 5 centimeter goed is voor 1 kilo lichaamsgewicht, de gemiddelde volwassen Jack Russel weegt dus ongeveer 5 tot 6 kilo. Dit kleine hondenras komt in 3 vachtsoorten; gladhaar, ruwhaar én de ‘Broken Coated’ welke met zijn vacht eigenlijk tussen de glad en ruwhaar valt. Deze kleine maar sterke honden worden vrij oud, zo wordt de  gemiddelde Jack Russel 13 tot 16 jaar.

Het karakter van een Jack Russel

De Jack Russel is meestal een sociale hond, deze honden zijn niet echt eenkennig en maken dan ook snel vriendschappen met nieuwe gezichten. Toch is dit hondenras niet voor de kat, de Jack Russel kan vrij vastberaden zijn en zoekt daarbij graag af en toe de grenzen op. In het algemeen zijn Jack Russels goed met kinderen, zeker wanneer deze in hetzelfde gezin leven. De Jack Russel heeft wel leiderschap nodig, anders zal hij dit snel van je willen overnemen. Een goede, consequente opvoeding met duidelijke regels is het beste voor deze hond. Wanneer de Jack Russel een goede opvoeding heeft genoten zijn dit heerlijke actieve honden welke ook perfect in een gezin met kinderen en andere huisdieren kunnen passen.  

 

Jack Russel, Hond, Cute, Terriër, Dieren

Een Jack Russel opvoeden

Zoals hierboven al staat beschreven heeft een Jack Russel behoefte aan leiderschap en een goede opvoeding. Deze honden zijn erg slim en hierdoor hebben ze ook een goede begeleiding nodig. Ondanks zijn kleine formaat gaat deze hond namelijk niet zomaar uit de weg voor iedereen. Ook met andere honden en dieren is het belangrijk dat de Jack Russel daarom goed begeleid wordt. Een goede socialisatie in de puppy periode is dan ook van groot belang. Zorg dat jouw Russel kennis maakt met alles in jouw dagelijkse leven; bezoek in huis, kinderen, vreemde mensen onderweg, vreemde dieren waaronder natuurlijk honden én verschillende situaties. Op deze manier biedt je jouw pup de beste basis voor een goede opvoeding.

De verzorging van de Jack Russel

Omdat de Jack Russel komt in meerdere vachtsoorten zit er natuurlijk ook verschil in de verzorging van deze honden. De kortharige Jack Russel vraagt vrij weinig vachtverzorging, wel verliezen deze honden erg veel haren in de ruiperiode (en daarbuiten) Je kunt hierbij helpen door de vacht de borstelen met een rubber hondenborstel. De langharige of ruwharige Jack Russel vraagt meer vachtverzorging deze honden hebben behoefte aan een bezoek aan de trimsalon waarbij de vacht wordt behandeld door middel van plukken of strippen. Dit is noodzakelijk voor een goede en gezonde vacht van de langharige Jack Russel. Naast een goede vachtverzorging moet je bij deze honden natuurlijk ook denken aan het verzorgen van de nagels, ogen, oren én het gebit.

Activiteiten voor een Jack Russel

Zorg er zeker voor dat jouw Jack Russel voldoende beweging én uitdaging krijgt in het dagelijkse leven. Wanneer de Jack zich gaat vervelen kan hij namelijk behoorlijk vervelend worden, de Jack Russel kan een echte sloper worden wanneer er te weinig uitdaging is. Gelukkig zijn deze honden heel eenvoudig te vermaken, spelen met een balletje, renspellen, een leuk denkspel of leuk waterspeelgoed doen het goed bij deze honden. De meeste Jack Russels houden namelijk enorm van water, combineer dit met een balletje en je hebt er geen hond meer aan ;-)

 

Jack Russel Pup, Puppy, Jonge Hond

Wat kost een Jack Russel pup?

Zoals bij iedere hond lopen ook de prijzen van een Jack Russel terriër pup ver uiteen. Ben je op zoek naar een Jack Russel met stamboom van een erkende fokker? Dan moet je rekening houden met een bedrag tussen ongeveer 700 en 1000 euro. Natuurlijk zijn er ook pup zonder stamboom, deze prijzen liggen vaak lager. Ben je er wel bewust van dat het erg goed is te weten waar jouw pup vandaan komt, hoe zijn voorouders zijn én of er eventuele ziektes zijn in de familie. Op deze manier ben je er zeker van dat je een gezonde pup krijgt óf je op de hoogte bent van eventuele lichamelijke beperkingen of gebreken welke nu of op latere leeftijd kunnen optreden.

Wat kost een Jack Russel per jaar?

Naast de aanschafkosten van een Russel pup moet je rekening houden met een aantal kosten. Zo heb je eenmalige kosten bij de aanschaf van een pup maar ook kosten welke jaarlijks terugkeren. Het eerste jaar van een pup is vaak het duurste, daar je op dit moment allerlei items moet aanschaffen. De terugkerende kosten voor een hond zijn o.a:

 

  • -        Voeding en snacks
  • -        Dierenarts bezoeken
  • -        Vaccinaties en controles
  • -        Behandeling voor vlooien en teken
  • -        Cursus inschrijfgeld of hondenvereniging
  • -        Trimkosten voor de trimsalon
  • -        Verzekeringen voor de hond
  • -        Hondenbelasting per gemeente
  • -        Eventuele castratie / sterilisatie

 

Benodigdheden voor de Jack Russel

De kosten welke hierboven worden weergegeven keren dus jaarlijks terug. Echter zijn er ook eenmalige kosten welke je bij aanschaf maakt. Denk hierbij aan de huisvesting van jouw pup en het vermaak en de verzorging. Sommige kosten zijn eenmalig, andere moeten vaker worden vervangen. Hieronder vind je een overzicht van items waar je rekening mee moet houden bij de komst van een Jack Russel puppy.

 

Een hondenmand voor een Jack Russel  Een fijn plekje in huis moet voor elke hond natuurlijk toegankelijk zijn, ook voor de Jack Russel. Dit kleine hondenras is vrij snel tevreden wanneer het aankomt op een hondenmand en je kunt dus eigenlijk alle kanten op. Kies voor een rechthoekige hondenmand waar jouw Jack Russel alle ruimte heeft of ga voor een ronde hondenmand waar de Russel een heerlijk nestje in kan maken voor het slapen gaan.

 

Een hondenbench Jack Russel  Wij adviseren bij de komst van een pup altijd gebruik te maken van een hondenbench, draadkooi of hondenren. Op deze manier kun je de hond een verplichte plek bieden om te rusten, dit draagt zeker bij in de opvoeding. Lees ook eens onze blog: Benchtraining voor puppies! Hier kun je meer lezen over het nut van een hondenbench en het gebruik hiervan.

 

Een voerbak en drinkbak  Eten en drinken is vanzelfsprekend een onderdeel in de uitzet van jouw viervoeter. Het zou echter wel fijn zijn als je het voer van jouw hond niet op de grond hoeft te strooien. Een goede voerbak en drinkbak is dan ook van belang bij de uitzet voor jouw pup.

 

Wandelbenodigdheden Jack Russel – Regelmatig op pad is iets wat de Jack Russel graag doet, een lange wandeling door de bossen of een zwempartij bij een plaatselijk meertje. Ga veilig op pad met jouw Jack Russel door het gebruik van een goede halsband met looplijn of een hondentuig Jack Russel welke comfortabel is voor de hond én voldoende macht geeft tijdens het uitlaten op onbekend gebied. Lees ook eens onze blog: Halsband of Hondentuig? Om meer inzage te krijgen van de juiste artikelen voor jouw Jack Russel.

 

Kauwsnacks Jack Russel – Elke pup bijt, helaas is hier niet heel veel aan te doen. Dit is de manier voor een pup om zichzelf te uiten én hoorbaar te maken. Wel kun je het bijten beperken en de pup aanleren wat goed bijtgedrag is. Goed bijtgedrag of beter gezegd kauwgedrag zorgt ervoor dat jouw hond leert dat handen en voeten minder leuk zijn dan een lekkere kauwsnack. Biedt de pup dan ook verantwoorde kauwsnacks, overigens draagt dit ook bij aan een goede tandverzorging. We schrijven er een blog over: Gezonde kauwsnacks voor de pup!

 

Hondenspeelgoed Jack Russel – De Jack Russel is vrij snel tevreden wanneer het aankomt op speelgoed, ze zijn van nature super energiek en elke speeltje welke deze energie aankan is perfect voor de Jack Russel. Speelballetjes doen het eigenlijk altijd goed omdat ze een grote wil hebben om te apporteren, vangen, rennen én sprinten. Ook leuk waterspeelgoed is perfect voor de Jack Russel, zoals dummy’s welke blijven drijven. Let wel op dat een pup nog niet intensief mag rennen en springen dit is niet goed voor de botten en gewrichten, kies in dit geval liever voor een leuk denkspel welke je samen met jouw pup kan spelen.

 

Verkoeling voor de Jack Russel  Door de onafgebroken energie van de Jack Russel kunnen ze in de zomermaanden wel eens last krijgen van de warmte. Zoals iedere hond verliest ook de Jack Russel zijn warmte door middel van de tong en voetzolen. Biedt jouw hond verkoeling op deze warme dagen door het gebruik van een koelmat, koelspeelgoed, koelhalsband of zelfs een hondenzwembad waar jouw Jack maar al te graag een duik in zal nemen!

 

Jack Russel, Hond, Terriër, Cute

Méér voor jouw Jack Russel

Hierboven staan enkele must haves voor de pup, er zijn natuurlijk nog veel meer leuke items waarmee je jouw pup kunt verwelkomen. Je kunt zelf eenvoudig bepalen of deze items van toepassing zijn op jouw situatie, toch geven we je graag een overzicht van items waaraan je kunt denken bij de komst van een Jack Russel pup :

 

Hondendeken | Een fijn zacht en comfortabel hondendeken om onder weg te snoezelen
Hondentrap | Zeker voor pups een goede aankoop want ze mogen nog niet springen
Onderweg | Alles voor onderweg; poepzakjes, lichtgevende halsbanden, adreskokers etc.
Hondenspeelgoed | Natuurlijk mag hondenspeelgoed niet ontbrekend in jouw aankopen
Verzorgingsproducten | Shop hier jouw hondenshampoo en oog-oor verzorgingsproducten
Hondenren | Voor pups is een hondenren een fijne aankoop voor meer rust en veiligheid

 

Lees meer over honden!

Heb jij een Jack Russel in huis? Laat andere dan jouw ervaringen weten door te reageren onder dit artikel. Heb je vragen over honden in het algemeen of wil je meer lezen over honden verzorging, hondenrassen of hondenspeelgoed? Wij schrijven regelmatig leuke en leerzame hondenblogs om je zo goed mogelijk te kunnen informeren. Lees dan zeker eens een van onze andere hondenblogs zoals;


Blog - Losloopgebieden in Nederland
Blog - De labradoodle
Blog - Clickertraing met de hond

Blog - De Stafford
Blog - De Australian Shepherd
Blog - De puberteit bij honden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen