Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
De Franse Bulldog

De Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een kleine hond welke vaak bestempeld wordt als hond met humor. Het vrolijke snoetje en het compacte kleine maar gespierde lichaam van de Franse Bulldog draagt hier zeker aan bij. Dit leuke hondenras is dan ook niet voor niets een vaak geziene gezinshond welke graag vriendschappen sluit met kinderen. Wil je meer weten over dit leuke hondenras? Lees dan zeker verder.

De oorsprong van de Franse Bulldog

Terwijl de meningen over de daadwerkelijke afkomst van de Franse Bulldog verschillen stamt dit ras hoogstwaarschijnlijk af van de Engelse Bulldog. Tot het begin van de 19e eeuw waren stierengevechten populair in Engeland, deze stierengevechten werden met name gedreven door Bulldoggen. Toen in Engeland door industriële revolutie de werkgelegenheid afnam vertrokken veel Engelse richting Frankrijk om daar geluk te zoeken, hierbij namen zij de Bulldoggen mee. Door verschillende kruisingen met terriërs ontstond een Bulldog met staande oren. Dit viel in de smaak waardoor er doorgefokt is op dit kenmerk bij de Bulldog, hierna is de Franse Bulldog ontstaan zoals wij deze nu kennen.

Het uiterlijk van de Franse Bulldog

Het stoere uiterlijk van een Franse Bulldog kan je eigenlijk niet ontgaan. De Franse Bulldog kenmerkt zich met name door zijn compacte en zeer gespierde kleine lichaam en korte vrij platte snoet. Ondanks dit kleine ras een maximale schofthoogte bereikt van maar 35 centimeter geeft hij hierdoor de indruk van een grote sterke hond in een klein jasje. De Franse Bulldog heeft een volwassen gewicht van ongeveer 8 tot 14 kilo. De kleine Bull heeft een brede borst welke doorloopt in stevige poten. De voorpoten van deze kleine bulldog staan wat uit elkaar en zijn iets korter dan de achterpoten, hierdoor loopt de rug van de Franse bulldog omhoog aan de achterzijde.

 

Het karakter van een Franse Bulldog

De Franse bulldog is een humoristische, vrolijke hond met een goede dosis zelfverzekerdheid. Deze kleine hond gaat een ontmoeting met een grotere hond niet uit de weg en moet hierdoor soms voor zichzelf beschermd worden. De Franse is een echte mensenvriend en houdt van aandacht van zijn baasje. Met kinderen zijn de meeste Franse Bulldogs goed in omgang, wel moeten ze vanaf jonge leeftijd goed worden gesocialiseerd. Soms kan de Franse bulldog namelijk vrij koppig zijn, een consequente opvoeding is dan ook aan te raden. De Franse bulldog is vrij beschermd en waaks in huis. Zolang de Bulldog goed is gesocialiseerd met andere huisdieren gaat dit over het algemeen goed.

Een Franse Bulldog opvoeden

Deze kleine bulldog is vrij goed op te voeden, met de nodige tijd en motivatie kom je al een heel eind. De bulldog is een slimme hond en neemt regeltjes in huis vrij snel op. Omdat deze hondjes vrij slim zijn is het aan te raden de bulldog mentaal uit te dagen, let wel op dat een Franse bulldog zijn concentratie vrij snel kwijtraakt. Veel variatie in een positieve opvoeding is dan ook de sleutel. De Franse bulldog kan vrij koppig zijn, dit betekend dus ook dat ze een consequente opvoeding moeten krijgen. Door op jonge leeftijd een Franse Bulldog pup als goed te socialiseren met de omgeving, verschillende mensen en dieren én situaties kun je een goede basis bieden. Hiernaast is het belangrijk te weten dat een Franse Bulldog zich erg hecht aan zijn baas, waarbij ook jaloezie om de hoek kan komen kijken. Pak je dit goed en tijdig aan dan is de Franse bulldog een fantastische gezinshond en zal hij snel zijn weg vinden naar waardig lid van het gezin.

De verzorging van de Franse Bulldog

Door de korte vacht heeft een Franse Bulldog eigenlijk geen vachtverzorging nodig, borstelen met een rubber borstel tijdens de ruiperiode is het enige wat je kunt doen om het ras te verzorgen. Hiernaast komen de basis verzorgingshandelingen kijken zoals het knippen van nageltjes en het verzorgen van oren en ogen indien nodig. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de Franse bulldog erg slecht tegen warmte kan. Doordat de neus van een Franse bulldog vrij plat is kan deze moeite krijgen met ademhalen, zeker op warme dagen. Houdt er dan ook rekening mee dat je op warme zomerdagen extra aandacht besteed aan de verzorging van jouw Bulldog. Verderop in dit artikel lees je hier meer over.   

Activiteiten voor een Franse Bulldog

De Franse bulldog is een speelse hond welke houdt van samen spelen met het baasje. Doch heeft deze kleine hond minder uithoudingsvermogen dan grotere honden. Een lange intensieve wandeling van een paar uur is niet aan te raden voor een Bulldog. Kies liever voor een leuk spel samen of een speelse wandeling waarbij je hem laat zoeken naar speeltjes welke jij onderweg verstopt. Een andere leuke bezigheid met de Franse Bulldog is het samen spelen van een denkspel. Verstop de brokjes van jouw Fransje in het spel en laat hem spelen en denken hoe hij het lekkers kan bemachtigen. Gegarandeerd succes met dit kleine enthousiaste hondenras!

Wat kost een Franse Bulldog pup?

De prijs van een Franse Bulldog pup is afhankelijk van een aantal factoren. Dit begint op de plek waar je de pup aanschaf. Wij adviseren je altijd naar een erkende fokker te gaan om zeker te zijn van een gezonde pup maar het is natuurlijk ook mogelijk een pup over te nemen van een kennis of vriend. In beide gevallen zijn de prijzen natuurlijk verschillend. Een gemiddelde Franse Bulldog pup van een erkende fokker zal je ongeveer € 1750 kosten. Het voordeel van een goede erkende fokker is dat je meestal zeker bent van een gezonde pup én dat de karakters van de (voor)ouders goed zijn. Hiernaast kunnen de meeste goede fokkers je ook helpen bij de voorbereidingen en het beantwoorden van vragen tijdens de eerste periode van de pup, zeker zo fijn!

Regeltjes omtrent de Franse Bulldog

Sinds enkele jaren zijn er wat regels omtrent dit ras. De Franse Bulldog mag namelijk niet meer gefokt worden, het is dus verboden om te fokken met deze honden. Dit komt omdat het uiterlijk van deze honden negatieve invloed heeft op de gezondheid van de honden. Juist omdat er veel onbewust gefokt wordt kunnen er problemen ontstaan met de ademhaling bij deze honden. De korte snuit heeft hier regelrecht invloed op en hierdoor is er enkele jaren geleden een fokverbod gekomen op deze honden. Hiernaast is het zo dat de Franse Bulldog niet op de normale manier kan bevallen, de pups hebben een te groot en breed hoofd waardoor deze pups enkel via een keizersnede kunnen worden gehaald, de brede snoet kan namelijk in de meeste gevallen niet door de bekken van de moeder. Het houden van de Franse Bulldog is ten tijden van deze blog nog niet verboden, dit wil echter niet zeggen dat dit gaat gebeuren. Lees je dus goed in en kies bewust, want hoe leuk de honden ook zijn ze kunnen dus weldegelijk gezondheidsproblemen krijgen.

Wat kost een Franse Bulldog per jaar?

Naast de aanschafkosten van een Bulldog pup moet je rekening houden met een aantal kosten. Zo heb je eenmalige kosten bij de aanschaf van een pup maar ook kosten welke jaarlijks terugkeren. Het eerste jaar van een pup is vaak het duurste, daar je op dit moment allerlei items moet aanschaffen. De terugkerende kosten voor een hond zijn o.a:

 

  • -        Voeding en snacks
  • -        Dierenarts bezoeken
  • -        Vaccinaties en controles
  • -        Behandeling voor vlooien en teken
  • -        Cursus inschrijfgeld of hondenvereniging
  • -        Verzekeringen voor de hond
  • -        Hondenbelasting per gemeente
  • -        Eventuele castratie / sterilisatie

 

Benodigdheden voor de Franse Bulldog

De kosten welke hierboven worden weergegeven keren dus jaarlijks terug. Echter zijn er ook eenmalige kosten welke je bij aanschaf maakt. Denk hierbij aan de huisvesting van jouw pup en het vermaak en de verzorging. Sommige kosten zijn eenmalig, andere moeten vaker worden vervangen. Hieronder vind je een overzicht van items waar je rekening mee moet houden bij de komst van een Franse Bulldog puppy.

 

Een hondenmand voor een Franse Bulldog – Ze zijn misschien niet groot maar ook de Franse Bulldog heeft een fijne hondenmand nodig voor de gebruikelijke dutjes. Binnen de markt van hondenkussens en hondenmanden vind je verschillende varianten; ronde hondenmanden, ovale hondenmand, rechthoekige hondenmand en zelfs Fluffy hondenmanden vallen onder de mogelijkheden. Een hondenmand Franse bulldog kost je ongeveer € 25,- natuurlijk kun je dit zo duur maken als je zelf wilt.

 

Een hondenbench Franse Bulldog – Wij adviseren gebruik te maken van een hondenbench bij de komst van een puppy. Dit maakt de opvoeding voor jullie beiden een stuk makkelijker én fijner. Lees eens onze blog: Benchtraining puppies! Hier lees je waarom een hondenbench Franse bulldog aan te raden is bij de komst van een pup. Een instapmodel hondenbench voor deze kleine Bulldog koop je al vanaf € 29,95

 

Een voerbak en drinkbak – Een plek waar de Bulldog kan eten en drinken is natuurlijk ook aan te raden. Een voerbak en drinkbak voor kleine honden is in dit geval de beste keuze. Ook kun je er voor kiezen een slow feeder te gebruiken, de meeste bulldogs eten namelijk nogal snel wat niet goed is voor de spijsvertering. Door het gebruik van een Anti schrok bak wordt de hond verplicht rustig te eten. Een goede anti schrok voerbak voor de Bulldog kost je ongeveer € 6,95

 

Wandelbenodigdheden Franse Bulldog – Natuurlijk hoort ook wandelen erbij wanneer je een hond in huis hebt. Om veilig op pad te kunnen gaan met jouw pup is het aan te raden goede wandelbenodigdheden aan te schaffen. Denk hierbij aan een halsband met looplijn of een speciaal hondentuigje Franse Bulldog. De kosten van deze items lopen van goedkoop tot duur maar een basis wandelsetje voor de Franse Bulldog pup kost je ongeveer € 19,99

 

Kauwsnacks Franse Bulldog – Om het gebit van jouw Bulldog optimaal te houden is het aan te raden jouw pup te voorzien in lekkere en gezonde kauwsnacks voor Franse Bulldogs. Naast het schoonhouden van het gebit zorgen goede kauwsnacks ook voor rust, er komt namelijk een stofje genaamd endorfine vrij bij het kauwen. Dit zorgt voor een rustgevend en tevreden gevoel bij de hond tijdens het kauwen op deze hondensnacks. Lees ook eens onze blog: Gezonde kauwsnacks voor pups! Voor meer informatie.

 

Hondenspeelgoed Franse Bulldog – Hondenspeelgoed is voor elke hond een must, zonder hondenspeelgoed zal jouw pup zich snel vervelen wat vervelend gedrag kan veroorzaken. Kies voor leuk Franse bulldog speelgoed zoals een speelballetje, speelring of verkoelend hondenspeelgoed. Dit laatste is een belangrijk punt voor de Franse bulldog, hieronder lees je waarom.

 

Verkoeling voor de Franse Bulldog – Door de specifieke bouw van een Franse Bulldog kan deze hond slecht tegen warmte. Veel Fransjes krijgen problemen in de zomer omdat ze de warmte simpelweg niet kwijt kunnen. Om jouw Franse Bulldog hierbij te helpen is het aan te raden voldoende verkoeling te bieden op warme dagen. Dit kun je doen door de hond schaduw te bieden, eventueel een ventilator te plaatsen in huis én te zorgen voor voldoende koel drinkwater. Hiernaast bestaan er ook veel handige koelproducten voor honden, een koelhalsband, koelmat of verkoelend hondenspeelgoed is voor een Franse bulldog écht een aanrader. Houd jouw kleine vriend koel en voorkom problemen zoals oververhitting.

Méér voor jouw Franse Bulldog

We hopen dat je een beeld hebt kunnen krijgen van de Franse Bulldog, de items welke je zeker niet mag vergeten bij de komst van een Franse Bulldog pup én je de nodige kennis hebt kunnen opdoen over dit hondenras. Om het lijstje compleet te maken geven we je hieronder nog een kleine checklist van items welke handig kunnen zijn bij de komst van een Bulldog pup:

 

Hondendeken | Een fijn zacht en comfortabel hondendeken om onder weg te snoezelen
Hondentrap | Zeker voor pups een goede aankoop want ze mogen nog niet springen
Hondenhok | Verblijft jouw hond (soms) buiten? Dan is een hondenhok een goede keuze
Onderweg | Alles voor onderweg; poepzakjes, lichtgevende halsbanden, adreskokers etc.
Hondenspeelgoed | Natuurlijk mag hondenspeelgoed niet ontbrekend in jouw aankopen
Verzorgingsproducten | Shop hier jouw hondenshampoo en oog-oor verzorgingsproducten
Hondenren | Voor pups is een hondenren een fijne aankoop voor meer rust en veiligheid

Heb jij of krijg je een Franse bulldog als huisdier?

Heb jij een Fransje in huis? Laat andere dan jouw ervaringen weten door te reageren onder dit artikel. Heb je vragen over honden in het algemeen of wil je meer lezen over honden verzorging, hondenrassen of hondenspeelgoed? Wij schrijven regelmatig leuke en leerzame hondenblogs om je zo goed mogelijk te kunnen informeren. Lees dan zeker eens een van onze andere hondenblogs zoals;

 

Blog - Populairste hondenrassen
Blog - Hoe verzorg je een hond?
Blog - Fietsen met de hond
Blog - Halsband of hondentuig?
Blog - Losloopgebieden in Nederland

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen