Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
De Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël, ook wel Cavalier genoemd is een super leuke gezelschapshond. Dit kleine hondenras vind het heerlijk te knuffel met de baas en is dan ook erg sociaal en vriendelijk. Dit hondenras komt het beste tot zijn recht bij een zachtaardig baasje welke veel tijd en aandacht kan besteden aan de hond, want ze zijn erg graag bij je en zijn liever niet alleen. Wil je meer lezen over dit populaire hondenras? Lees dan snel verder..

De oorsprong van de Cavalier King Charles Spaniël

De geschiedenis van de Cavalier gaat heel ver terug, de voorouders van dit hondenras ( de Toy Spaniël) werden namelijk al gezien op eeuwen oude schilderijen. Toen Koning Charles II aan de macht kwam werd dit hondenras pas echt populair, hier dankt hij dan ook zijn naam aan. Helaas is er in dit hondenras veel gefokt op uiterlijke kenmerken waarbij de eventuele genetische ziektes en erfelijke aandoeningen niet werden gemonitord, hierdoor zijn er helaas veel problemen ontstaan omtrent de gezondheid van dit hondenras. In Nederland is er inmiddels een protocol opgesteld voor het fokken met deze honden, zo moeten de ouders door middel van een MRI scan vrij worden verklaard van syringomyelie. Deze neurologische aandoening zorg voor aantasting van het ruggenmerg. Zodra deze afwijking wordt geconstateerd krijgen pups geen stamboom, dit is dus wel iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een Cavalier King Charles Spaniël.

Het uiterlijk van de Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier is een klein hondenras met een kenmerkend uiterlijk. Zijn lange hangende oren geven dit hondenras een schattig uiterlijk. De bouw van de Cavalier King Charles Spaniël is in balans, het lichaam is statig én de staart van dit hondenras wordt vrolijk gedragen. De gemiddelde Cavalier heeft een schoft hoogte van 35 centimeter en een gewicht van 5 tot 8 kilo. Dit kleine hondenras komt in verschillende kleuren waarvan 4 kleurstellingen zijn erkend; De Tricolor, Black en Tan, De Ruby én de Blenheim.

Het karakter van een Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier is een echte gezelschapshond, ze houden van aandacht, zijn sociaal én zeer vriendelijk in omgang. Hiernaast zijn dit vrij gevoelige honden welke onderdanig kunnen reageren op de baas maar ook naar andere mensen en dieren. De Cavalier is niet graag alleen, hij heeft behoefte aan gezelschap. Dit hondenras kan perfect worden gehouden in een gezin, wel moet er voor gewaakt worden dat de hond niet te onderdanig wordt tegenover bijvoorbeeld kinderen. Natuurlijk is het nooit aan te raden kinderen alleen te laten met de hond, toezicht hierin is altijd te adviseren.

Een Cavalier King Charles Spaniël opvoeden

De Cavalier heeft een goede consequente maar vriendelijke opvoeding nodig. Deze honden hebben vrij snel aanleg tot angst en hierdoor is een harde aanpak een absolute no-go voor dit hondenras. Een goede socialisatie in de puppy periode is dan ook van groot belang. Betrek jouw pup bij alles wat hij in zijn toekomstige leven gaat tegenkomen, bezoek aan huis, vreemde mensen onderweg, andere honden en dieren, verschillende situaties, etc. Door de Cavalier een goede opvoeding te bieden, liefde de bieden en door het vertrouwen te winnen creëer je een heerlijke gezelschapshond. Hiernaast moet je rekening houden met het jachtinstinct van deze honden, het zijn geen absolute jagers maar het instinct zit er wel in. Dit is dan ook iets wat in de jongere jagen goed begeleid moet worden.

 

Hond, Cavalier King Charles Spaniël

De verzorging van de Cavalier King Charles Spaniël

De vacht van de Cavalier is langharig, dit ras heeft dan ook de nodige vachtverzorging nodig. Daarnaast verhaart dit hondenras vrij veel waardoor klitten en knopen in de vacht moeten worden voorkomen. Dagelijks controleren op klitten is aan te raden en minimaal een paar keer per week moet de vacht worden geborsteld, gebruik hiervoor een pinborstel. Door de vorm van de oren en het feit dat de oren van een Cavalier lange haren heeft is het aan te raden ook de oren regelmatig te controleren op vuil, om eventuele oorontsteking te voorkomen.

Activiteiten voor een Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier heeft een vrij korte snoet waardoor het soms lastig is adem te halen. Zeer intensieve spellen met de Cavalier King Charles Spaniël zijn dan ook niet aan te raden. Wel kun je de Cavalier natuurlijk vermaken met leuke hondenspellen, speurspelletjes en een heerlijke wandeling. Doordat dit hondenras erg slim is kun je ze ook leuke trucjes leren. Niet alleen is dit leuk voor de activiteit met de hond en draagt ook bij aan de bandopbouw met de hond.

Wat kost een Cavalier King Charles Spaniël pup?

Ten eerste is het belangrijk te beseffen dat dit hondenras vrij veel erfelijke aandoeningen kan hebben. Het is dan ook zaak dat je een pup aanschaft op een plek waar zorgvuldig wordt gefokt. Een controle van de voorouders is eigenlijk een must bij deze honden. Wanneer je gaat voor een pup van gecontroleerde ouders welke van een verantwoordelijke fokker afkomt moet je denken aan bedrag van ongeveer 1200 euro, inclusief stamboom.

Wat kost een Cavalier King Charles Spaniël per jaar?

Naast de aanschafkosten van een Cavalier pup moet je rekening houden met een aantal kosten. Zo heb je eenmalige kosten bij de aanschaf van een pup maar ook kosten welke jaarlijks terugkeren. Het eerste jaar van een pup is vaak het duurste, daar je op dit moment allerlei items moet aanschaffen. De terugkerende kosten voor een hond zijn o.a:

 

  • -        Voeding en snacks
  • -        Dierenarts bezoeken
  • -        Vaccinaties en controles
  • -        Kosten voor trimsalon
  • -        Behandeling voor vlooien en teken
  • -        Cursus inschrijfgeld of hondenvereniging
  • -        Verzekeringen voor de hond
  • -        Hondenbelasting per gemeente
  • -        Eventuele castratie / sterilisatie

 

Hond, Cavalier King Charles Spaniël

Benodigdheden voor de Cavalier King Charles Spaniël

Natuurlijk dien je bij de aanschaf van een hond ook rekening te houden met benodigdheden voor de hond. Dit begint bij de huisvesting van de hond maar ook de verzorging van jouw Cavalier én het vermaak is erg belangrijk. De juiste voorbereiding voorkomt problemen in de opvoeding van jouw pup. Hieronder een aantal items waaraan je moet denken bij de komst van een pup;

 

Een hondenmand voor een Cavalier King Charles Spaniël – Natuurlijk heeft ook de Cavalier een fijne plek in huis nodig om te kunnen rusten van alle aandacht. Een fijne hondenmand of hondenkussen is hiervoor natuurlijk perfect. Kies voor een fluffy hondenmand voor heerlijke comfortabele dutjes of kies een waterafstotende hondenmand voor jouw Cavalier pup welke goed schoon te maken is. Bekijk hier alle hondenmanden!

 

Een hondenbench Cavalier King Charles Spaniël – Door het gebruik van een hondenbench Cavalier kun je jouw pup verplichte rust geven. Dit klinkt misschien negatief maar dit is het zeker niet. Pups hebben moeite met het nemen van rust waardoor een bench een echte uitkomst kan zijn. Lees ook eens onze blog: Benchtraining voor puppies. Hier lees je de voordelen bij het gebruik van een goede puppybench. Bekijk hier alle hondenbenches.

 

Een voerbak en drinkbak – Voor het aanbieden van voeding én drinkwater heb je natuurlijk een voerbak en drinkbak nodig voor jouw Cavalier King Charles Spaniël. In ons assortiment vind je ook voerbakken op standaard, welke het eten en drinken eenvoudiger maken voor de kleinere hond. Bekijk hier alle voer en drinkbakken.

 

Wandelbenodigdheden Cavalier King Charles Spaniël – Samen veilig op pad, dat doe je met de juiste benodigdheden. Denk hierbij aan een goede halsband en een stevige hondenriem maar ook een hondentuigje kan perfect gebruikt worden voor de Cavalier. Bekijk hier alles voor onderweg met jouw Cavalier!

 

Kauwsnacks Cavalier King Charles Spaniël – Puppies zetten nu eenmaal graag de tanden in .. eigenlijk alles. Wil je voorkomen dat jouw pup zijn tanden zet in jouw meubels? Biedt deze dan voldoende kauwmateriaal aan, waaronder heerlijke kauwsnacks. Deze kauwsnacks voor pups zijn niet alleen lekker, ze dragen ook nog eens bij aan een goede tandverzorging wat van groot belang is bij dit hondenras. Bekijk hier alle hondensnacks in ons assortiment.

 

Hondenspeelgoed Cavalier King Charles Spaniël – Uitdagende denkspellen, speurspelletjes maar ook balletjes en ringen. Eigenlijk doet alles het wel goed bij dit hondenras zolang er maar samen gespeeld wordt. Dit hondenras kan wel lichamelijke beperkingen hebben of krijgen op latere leeftijd, hard sprinten en hierbij abrupt stoppen is dan ook iets wat je moet voorkomen tijdens het spelen. Shop hier het leukste hondenspeelgoed voor jouw Cavalier King Charles Spaniël. 

 

Verkoeling voor de Cavalier King Charles Spaniël – Iedere hond kan wel wat verkoeling gebruiken op warme dagen, zo ook de Cavalier. Dit hondenras staat er niet om bekend enorm veel last te hebben van warmte maar gezien de huidige temperaturen in Nederland is het wel belangrijk goed voorbereid te zijn. Bekijk hier alle verkoelende producten voor honden.

Méér voor jouw Cavalier King Charles Spaniël

Hierboven staan enkele must haves voor de pup, er zijn natuurlijk nog veel meer leuke items waarmee je jouw pup kunt verwelkomen. Je kunt zelf eenvoudig bepalen of deze items van toepassing zijn op jouw situatie, toch geven we je graag een overzicht van items waaraan je kunt denken bij de komst van een Cavalier King Charles Spaniël pup :

 

Hondendeken | Een fijn zacht en comfortabel hondendeken om onder weg te snoezelen
Hondentrap | Zeker voor pups een goede aankoop want ze mogen nog niet springen
Onderweg | Alles voor onderweg; poepzakjes, lichtgevende halsbanden, adreskokers etc.
Hondenspeelgoed | Natuurlijk mag hondenspeelgoed niet ontbrekend in jouw aankopen
Hondenren | Voor pups is een hondenren een fijne aankoop voor meer rust en veiligheid

 

Hond, Cavalier King Charles, Cute

Meer lezen over honden?

Heb jij een Cavalier in huis? Laat andere dan jouw ervaringen weten door te reageren onder dit artikel. Heb je vragen over honden in het algemeen of wil je meer lezen over honden verzorging, hondenrassen of hondenspeelgoed? Wij schrijven regelmatig leuke en leerzame hondenblogs om je zo goed mogelijk te kunnen informeren. Lees dan zeker eens een van onze andere hondenblogs zoals;

 

Blog - Populairste hondenrassen
Blog - Hoe verzorg je een hond?
Blog - De Labrador
Blog - Fietsen met de hond
Blog - Halsband of hondentuig?
Blog - Losloopgebieden in Nederland

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen