Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
De Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond

Het is een groot hondenras zowel in uiterlijke kenmerken maar zeker ook op basis van zijn karakter. Deze grote vriend is loyaal, sociaal én hiernaast een waker wanneer het moet. Wat wil je nog meer van een hond? Dit grote hondenras is niet voor niets populair ondanks zijn enorme omvang want dat ze groot kunnen worden, dat bewijzen ze keer op keer. Lees snel verder en ontdek alles over dit mooie hondenras.

De oorsprong van de Berner Sennen

De geschiedenis van dit hondenras gaat ver terug, dit is ook de reden dat er niet exact is gedocumenteerd waar de Berner Sennenhond vandaan komt. Zeker weten we wel dat de Berner Sennenhond van oorsprong een herdershond is welke door Zwitserse boeren werd gebruikt bij het hoeden van het vee. Door zijn prachtige voorkomen werd de rol van deze herdershond al snel omgezet naar een showrol. De Berner Sennen wordt dan ook nog regelmatig gezien in parades en shows.

Het uiterlijk van de Berner Sennen

Het uiterlijk van een Berner Sennen is op zijn minst opvallend mooi te noemen. Dit prachtige grote hondenras heeft een volle dikke vacht in prachtige kleuren zwart, bruin en wit. Het grote hondenras bereikt een schofthoogte van 64 tot 70 centimeter voor de reu en 58 tot 66 centimeter voor teefjes. Met een maximaal gewicht van 60 kilo is dit geen hond om mee op je arm rond te lopen. De prachtige lichaamsbouw van de Sennenhond en de lange vacht in combinatie met de tankleurige vlekken maakt dit een bijzonder mooie verschijning.

Het karakter van een Berner Sennen

Over het algemeen is de Berner Sennenhond een vrolijke, sociale en vriendelijke viervoeter. Ze hechten zich vrij erg aan het gezin en zijn er dan het liefste ook altijd bij betrokken. Dit hondenras is vrij rustig en kan zich goed aanpassen aan verschillende situaties. De jongere Sennenhond kan nog wel eens eigenwijs zijn maar dit komt voornamelijk door zijn mate van zelfstandigheid. De Sennenhond leert snel en bij een goede opvoeding zal deze ook vrij snel goed gehoorzamen. Met kinderen is deze hond eigenlijk altijd goed, natuurlijk is het wel belangrijk dat de hond hier op jonge leeftijd goed mee gesocialiseerd wordt. Dit geldt overigens ook voor andere huisdieren, de Sennenhond heeft vrijwel geen jachtinstinct en is hierdoor meestal ook vriendelijk naar andere (huis) dieren.

 

Berner Sennen, Hond, Puppy, Dierlijke

Een Berner Sennen opvoeden

De Berner Sennenhond is op volwassen leeftijd vaak vrij zelfstandig, hierdoor is het belangrijk dat de socialisatie van de Sennenhond al vroeg plaatsvind. Eigenlijk is dit met alle honden zo en is de Berner Sennen hier absoluut geen uitzondering op. Een goede socialisatie houdt in dat je de hond in de puppy periode kennis laat maken met alles wat ze in de toekomst tegen gaan komen. In de puppyperiode leren honden heel snel en staan ze open voor nieuwe dingen. Op latere leeftijd is dit lastiger te beïnvloeden. Met een goede socialisatie en opvoeding is de Berner Sennenhond een heerlijke gezinshond.

De verzorging van de Berner Sennen

De verzorging van een Berner Sennenhond begint bij de juiste voeding. Dit grote hondenras heeft aanleg voor overgewicht wat door zijn afmeting een probleem kan worden voor de gewrichten. De juiste balans in voeding is dan ook van groot belang bij een groot ras zoals de Sennenhond. Hiernaast vraagt dit hondenras ook de nodige vachtverzorging, 2 keer per week kun je de hond borstelen en in de ruiperiode zal dit vaker moeten gebeuren. Door de lange vacht van deze hond blijft er natuurlijk sneller vuil achter in de vacht. Dit is eenvoudig zelf te doen maar natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan een trimsalon. Hiernaast moet je rekening houden met de standaard verzorging van een hond (lees ook eens de blog: hoe verzorg ik een hond?) zoals nagelverzorging, tandverzorging en controles op ogen en oren.

 

Hond, Puppy, Berner Sennen Hond, Weide

Activiteiten voor een Berner Sennen

De Berner Sennenhond heeft, zoals we hierboven al schreven, een verhoogde kans op overgewicht door zijn omvang. Dit beteken dus ook dat de hond voldoende dagelijkse beweging moet krijgen. Denk hierbij aan regelmatige wandelingen en spelen met de hond. Let er wel op dat dit hondenras, zeker in de eerste jaren, niet te veel fysieke belasting krijgt. Veel springen, sprinten, remmen en abrupte bewegingen zijn niet goed voor een jonge Berner Sennen dit kan problemen geven in de toekomst. Naast veel wandelen kun je de Berner Sennen ook uitdagen met leuke denkspellen, commando’s leren, gehoorzaamheidstraining volgen en zelfs Doggy Dance is mogelijk met dit hondenras.

Wat kost een Berner Sennen pup?

De prijzen van een pup zijn uiteenlopend, dit geldt ook voor de Berner Sennenhond. Deze honden worden meestal door erkende fokkers aangeboden, de hond heeft in vele gevallen dus een stamboom. De kosten van een Berner Sennenpup kunnen oplopen tot € 2000,- Het is aan te raden te kiezen voor een pup welke afkomstig is van een goede fokker welke bijdraagt aan een goede socialisatie van de pup.

Wat kost een Berner Sennen per jaar?

Naast de aanschafkosten van een Sennen pup moet je rekening houden met een aantal kosten. Zo heb je eenmalige kosten bij de aanschaf van een pup maar ook kosten welke jaarlijks terugkeren. Het eerste jaar van een pup is vaak het duurste, daar je op dit moment allerlei items moet aanschaffen. De terugkerende kosten voor een hond zijn o.a:

 

  • -        Voeding en snacks
  • -        Dierenarts bezoeken
  • -        Vaccinaties en controles
  • -        Behandeling voor vlooien en teken
  • -        Cursus inschrijfgeld of hondenvereniging
  • -        Verzekeringen voor de hond
  • -        Hondenbelasting per gemeente
  • -        Eventuele castratie / sterilisatie

 

Mountain Stream, Water, Gletsjerwater

Benodigdheden voor de Berner Sennen

Eerlijk is eerlijk, bij de kosten van aanschaf blijft het natuurlijk niet. Een pup kost nu eenmaal geld en dit is voor een Sennenpup niet anders natuurlijk. Het grote verschil is ook nog dat deze honden natuurlijk vrij groot zijn en een aankoop hiervoor dan automatisch duurder wordt. Gelukkig hebben we leuke aanbiedingen het gehele jaar, dus je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Shop de leukste artikelen voor jouw Sennenhond op het gebied van huisvesting, verzorging, vermaak én natuurlijk de lekkerste natuurlijke hondensnacks. Hieronder een overzicht van de items waaraan je moet denken bij de komst van een Sennen pup:

 

Een hondenmand voor een Berner Sennen – De hondenmand van jouw Sennenhond moet natuurlijk voldoende ruimte en comfort bieden om heerlijk te kunnen dutten. De Sennenpup hoeft nog geen grote mand te hebben maar ik kan je vertellen dat het groeien de eerste paar maanden enorm snel gaat. Het aankopen van een goede hondenmand of hondenkussen is dan ook belangrijk voor de ondersteuning van het lichaam van deze hond tijdens het slapen. Een hondenmand voor een volwassen Berner Sennenhond heeft een minimale afmeting van 120 centimeter. Shop hier jouw hondenmand Berner Sennen.

 

Een hondenbench Berner Sennen – Het moment dat je de bench nodig hebt, de puppyperiode en opgroeiende periode is de Sennenhond nog niet zo groot. Toch is een goede comfortabele bench een goede aankoop voor deze hond. Het draagt bij aan de opvoeding en het maakt het makkelijker jouw pup een fijne vertrouwde plek in huis te bieden. De puppybench kun je kleiner kopen of tijdelijk een grotere bench verkleinen om hem langer te kunnen gebruiken. Bekijk hier alle hondenbenches.

 

Een voerbak en drinkbak – De Sennen is een grote hond, een flinke voerbak en drinkbak is dan ook nodig voor dit hondenras. Kies voor een standaard hondenvoerbak of een voerbak op standaard zodat deze in de toekomst gebruikt kan worden wanneer de hond groter wordt. Shop hier jouw ideale voer en drinkbak.

 

Wandelbenodigdheden Berner Sennen – Natuurlijk is het nodig regelmatig een fijne ronde te wandelen met de hond. Zeker de Berner Sennenhond welke voldoende beweging nodig heeft zal regelmatig beweging nodig hebben. Kies voor een goede halsband en hondenriem of een hondentuig voor jouw Berner Sennen. Door de grootte van de hond én de kracht welke de hond heeft is het aan te raden te kiezen voor een hondentuig van stevige materialen. Bekijk hier alle wandelbenodigdheden voor de hond.

 

Kauwsnacks Berner Sennen – We willen natuurlijk ook onze honden zo nu en dan verwennen met wat lekkers. Dit kan met hondensnacks maar wist je dat er ook speciale snacks bestaan welke goed zijn voor het gebit van de hond. Door veelvoudig te kauwen op kauwsnacks wordt tandplak verwijderd op de tanden van de hond. Hiernaast zorgt het kauwen voor een rustmoment bij de hond. Heel prettig wanneer de Sennen nog een pup is en zijn rust lastig kan vinden. Shop hier de lekkerste hondensnacks.

 

Hondenspeelgoed Berner Sennen – Elke hond houdt van spelen, zo ook deze grote honden. De uitzet van jouw hond moet dan ook zeker leuk speelgoed bevatten. Kies voor actieve spellen met de hond of ga voor een denkspel waarbij jouw Sennenhond echt mentaal aan het werk gezet wordt. Dit speelgoed is heel goed om rust te vinden én de hond op een positieve manier te stimuleren. Bekijk hier het allerleukste hondenspeelgoed.

 

Verkoeling voor de Berner Sennen – Honden met lange vacht hebben vaak ook meer last van de warmte op zomerdagen. Ook de Sennenhond kan het behoorlijk lastig krijgen op momenten dat de temperaturen stijgen. Gelukkig zijn er veel artikelen op de markt welke je hierbij kunnen helpen. Verkoelende matten, koelmandenkoelhalsbanden en zelfs een hondenzwembad zorgen ervoor dat jouw hond de zomer door komt. Bekijk hier alle verkoelende producten voor jouw Sennenhond.

 

Kalverliefde-beelden | Gratis vectoren, stockfoto's & PSD's

Méér voor jouw Berner Sennen

Hierboven staan enkele must haves voor de pup, er zijn natuurlijk nog veel meer leuke items waarmee je jouw pup kunt verwelkomen. Je kunt zelf eenvoudig bepalen of deze items van toepassing zijn op jouw situatie, toch geven we je graag een overzicht van items waaraan je kunt denken bij de komst van een Berner Sennen pup :

 

Hondendeken | Een fijn zacht en comfortabel hondendeken om onder weg te snoezelen
Hondentrap | Zeker voor pups een goede aankoop want ze mogen nog niet springen
Hondenhok | Verblijft jouw hond (soms) buiten? Dan is een hondenhok een goede keuze
Onderweg | Alles voor onderweg; poepzakjes, lichtgevende halsbanden, adreskokers etc.
Voeding en snacks | Heerlijke kauwsnacks (ook voor de tanden) zijn belangrijk ook voor de hond
Hondenspeelgoed | Natuurlijk mag hondenspeelgoed niet ontbrekend in jouw aankopen
Hondenren | Voor pups is een hondenren een fijne aankoop voor meer rust en veiligheid

Lees meer over honden!

Heb jij een Sennenhond in huis? Laat andere dan jouw ervaringen weten door te reageren onder dit artikel. Heb je vragen over honden in het algemeen of wil je meer lezen over honden verzorging, hondenrassen of hondenspeelgoed? Wij schrijven regelmatig leuke en leerzame hondenblogs om je zo goed mogelijk te kunnen informeren. Lees dan zeker eens een van onze andere hondenblogs zoals;

 

Blog Populairste hondenrassen
Blog Hoe verzorg je een hond?
Blog De Labrador
Blog Fietsen met de hond
Blog Halsband of hondentuig?
Blog Losloopgebieden in Nederland
Blog De labradoodle
Blog De Stafford 
Blog - Hondenspeelgoed 
Blog - 
Hondensnack

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen