Ga naar de inhoud
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
De Beagle

De Beagle

De Beagle staat bekend om zijn energieke en levendige karakter maar wist je dat deze honden ook vrij eigenwijs kunnen zijn? Waar dit hondenras van oorsprong gefokt is als jachthond voor de jacht op hazen en fazanten heeft de Beagle een uitstekend reukvermogen. Tegenwoordig zijn deze honden natuurlijk voornamelijk bekend als gezinshond, lees mee en ontdek alles wat je altijd al hebt willen weten over de Beagle.

De oorsprong van de Beagle

De Beagle is een zeer oud ras welke ver voor christus al zijn kwaliteiten liet zien in de jacht op hazen. Dit kleine hondenras komt uit Engeland echter hadden deze oorspronkelijke Beagles een ander uiterlijk dan de Beagle zoals wij hem kennen. De Beagle dankt zijn naam aan het woord Beag, Beg of Beigh, wat "klein" betekent in het Keltisch. Na jarenlang zijn dienst te hebben bewezen in de jacht won dit hondenras aan populariteit als gezinshond. Rond 1950 kwam de eerste Beagle naar Nederland waarna hij al snel bekend kwam te staan als lieve, actieve gezinshond met een goed jachtinstinct.

Het uiterlijk van de Beagle

De Beagle heeft een kenmerkend schattig maar actief uiterlijk wat direct opvalt. Deze honden vallen onder de categorie middelgroot met een schoft hoogte van 30 tot 40 centimeter en een gewicht tussen 11 en 15 kilo. De korte maar sterke poten van de Beagle zorgen voor een behoorlijke snelheid. Dit hondenras heeft een bijzonder mooie kop met lange, afgeronde oren. Dit is ook een van de punten waar dit hondenras zo populair door is geworden. De Beagle komt in enorm veel verschillende kleurvarianten maar de meest bekende is toch wel de tweekleurige bruin/wit of rood/wit variant én natuurlijk de tricolor Beagle met de kleuren zwart/wit én bruin!

Het karakter van een Beagle

De Beagle weet exact wat hij wil! Dat is misschien de meest alleszeggende uitspraak over dit hondenras. De Beagle is een energieke hond welke de nodige beweging verlangt en hiernaast ook uitdaging nodig heeft in het dagelijkse leven. De Beagle heeft een sterke eigen wil en een goede consequente opvoeding is dan ook van groot belang om dit ras goed in de hand te houden. De Beagle staat wel eens bekend om zijn ‘oorkleppen’ welke in deze zin van het woord niet positief zijn. Iets om rekening mee te houden dus. De Beagle past het best in een actief gezin, waar voldoende uitdaging en beweging geboden wordt voor deze hond met jachtinstinct. Zorg je voor de juiste opvoeding waarbij de Beagle duidelijk weet wat zijn plek is in de rangorde dan heb je een perfect maatje in de Beagle.

 

Huisdier, Hond, Dieren, Cute, Dier

De verzorging van de Beagle

Door zijn korte vacht heeft dit hondenras vrijwel geen vachtverzorging nodig. Wel zijn er een aantal andere factoren waarmee je rekening dient te houden bij een Beagle. Zo is dit hondenras gevoelig voor oorontstekingen door de hangende oren, regelmatige controle van de oren is dan ook een belangrijke factor in de verzorging. Ook overgewicht ligt op de loer, zeker voor deze kleinere honden. Door het compacte lichaam en zijn onverzadigbare eetlust heeft deze hond meer kans op overgewicht, bijkomende problemen zoals een hernia kan hierdoor veroorzaakt worden. Het is dus belangrijk dat deze honden voldoende beweging én de juiste voeding krijgen voor een goede gezondheid.

Wat vindt een Beagle leuk om te doen?

De Beagle is een actieve hond en vraagt dan ook de nodige beweging en uitdaging. Hiernaast speelt de Beagle het liefste samen. Denk hierbij aan leuke speurspellen, apporteren én uitdagende denkspellen om samen te spelen met de hond. Omdat deze honden vrij slim zijn kun je ze ook leuke trucjes aanleren, dit is niet alleen leuk voor de hond maar versterkt ook de band tussen hond en baas. De Beagle wordt graag uitgedaagd, dit kun je dus ook goed gebruiken voor het vermaak van deze leuke honden.

Wat kost een Beagle pup?

De prijzen van een pup in het algemeen lopen ver uiteen, dit is voor de Beagle pup niet anders. Een Beagle pup kost ongeveer € 450 tot € 600,- zonder stamboom. Ga je op zoek naar een Beagle met stamboom van een erkende fokker dan moet je denken aan een bedrag rond de € 1000,- Hiernaast komen er natuurlijk een aantal kosten kijken bij de aanschaf van een Beagle pup, hierover laten meer.

Wat kost een Beagle per jaar?

Naast de aanschafkosten komen meer kosten kijken bij het houden van een Beagle. Denk hierbij aan voeding, de aanschafkosten van benodigdheden maar ook kosten welke jaarlijks terugkeren moet je meenemen in het totaalplaatje. Enkele voorbeelden hiervan zijn: vaccinaties, behandelingen tegen teken en vlooien, verzekeringen, hondenbelasting, dierenartsbezoeken en eventuele eenmalige kosten zoals een castratie.

 

Puppy, Hond, Beagle, Cute, Vrij, Dieren

Benodigdheden voor de Beagle

Bij de komst van een huisdier hoort ook het aankopen van huisdierbenodigdheden. Dit geldt natuurlijk ook voor een nieuwe hond zoals de Beagle. Je moet hierbij denken aan items voor de huisvesting van jouw Beagle maar ook de verzorging en het vermaak van de hond kost nu eenmaal geld. Hieronder geven we je een klein overzicht van de items waarmee je rekening moet houden bij het houden van een Beagle.

 

Een hondenmand voor een Beagle Een eigen plekje in huis is natuurlijk nummer één bij de komst van een pup, een Beagle in dit geval. Kies voor een fluffy hondenmand waar de Beagle zich heerlijk in kan nestelen of ga voor een waterafstotende hondenkussen welke eenvoudig schoon te maken is. Op basis van het volwassen gewicht en afmetingen van de Beagle adviseren wij een hondenmand van minimaal 50 centimeter. Op deze manier kan de Beagle lekker comfortabel rusten in zijn mandje.

 

Een hondenbench Beagle Bij de komst van een pup of hond in het algemeen is het gebruik van een hondenbench aan te raden. Op deze manier heeft de hond een eigen plekje welke veiligheid en comfort biedt. Een hondenbench Beagle moet een minimale afmeting hebben van 64 centimeter, op deze manier kan de hond in alle comfort zijn dutjes doen. Wil je meer weten over het gebruik van een hondenbench? Lees dan zeker eens de blog: Benchtraining voor puppies.

 

Een voerbak en drinkbak Een goede voerbak en drinkbak mag natuurlijk niet ontbreken. Voerbakken en drinkbakken zijn verkrijgbaar in vele varianten. Je kunt er zelfs voor kiezen een hondenvoerbak op standaard te kopen voor jouw Beagle of te gaan voor een honden drinkfontein om het drinken te stimuleren. Honden voer en drinkbakken hoeven niet duur te zijn. Er zijn al hele mooie exemplaren te koop vanaf € 4,95

 

Wandelbenodigdheden Beagle Regelmatig op pad samen is een bezigheid waarvan jouw Beagle zeker enthousiast zal worden. Natuurlijk is het wel belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurt. Dit begint bij het aankopen van de juiste wandelbenodigdheden voor jouw Beagle. Kies voor een stevige halsband met looplijn voor de Beagle of ga voor een Beagle tuigje waardoor je meer controle hebt tijdens jullie wandeltocht. Weet je niet waar voor te kiezen? Lees dan onze blog: Halsband versus Hondentuig? Vergeet ook accessoires zoals hondenpoepzakjes, een lichtgevende halsband hanger of een reflectie jasje voor de veiligheid van jouw Beagle niet. 

 

Kauwsnacks Beagle Bij de komst van een pup is één ding heel belangrijk om te weten; puppies bijten! In eigenlijk… alles! Dit is de manier voor een pup om de wereld te ontdekken, ze hebben geen handen zoals wij dus doen alles met de bek. Veel nieuwe puppy eigenaren lopen hier tegenaan, ook bij Beagles. Dit kun je eenvoudig verminderen door voldoende kauwmateriaal aan te bieden aan de pup. Kauwsnacks zijn hiervoor ideaal, kies voor natuurlijke kauwsnacks voor de hond om het gezond te houden. Lees ook eens de blog: Veilige Kauwsnacks voor puppies! Let wel op dat snacks de voeding van jouw Beagle niet mogen vervangen, het is zeer belangrijk dat een Beagle de juiste voeding binnen krijgt voor het opgroeien tot een eventwichtige volwassen hond.

 

Hondenspeelgoed Beagle Zoals hierboven al geschreven, de Beagle houdt van actie! Leuk Beagle speelgoed is bijvoorbeeld; speelballetjes, speelringen, én speurspelletjes doen het eigenlijk altijd goed. Omdat een pup nog niet veel mag en kan rennen/springen is het aan te raden het eerste jaar geen intensieve spelletjes te spelen welke te veel vragen van het lichaam van de hond. Kies dan eerst voor een uitdagend denkspel waarmee je jouw Beagle mentaal kunt uitdagen! Lees ook eens onze blog: Het nut van dierenspeelgoed!

 

Aanbiddelijk, Dierlijke, Brak

Méér voor jouw Beagle pup

Bovengenoemde items zijn een begin van jouw checklist bij de komst van een Beagle pup. Natuurlijk kun je het zelf zo gek maken als jij wilt, tenslotte is de komst van een hond of pup een feestje! Bereid je goed voor en merk het verschil in de opvoeding van jouw jonge pup. Naast de basis zijn er natuurlijk nog veel meer items welke je hierbij kunnen helpen. Bekijk in onze Hondenwinkel het totale aanbod of shop een van onderstaande artikelen door op de categorie te klikken hieronder.

 

  • Hondendeken | Een fijn zacht en comfortabel hondendeken om onder weg te snoezelen
  • Hondentrap | Zeker voor pups een goede aankoop want ze mogen nog niet springen
  • Hondenhok | Verblijft jouw hond (soms) buiten? Dan is een hondenhok een goede keuze
  • Onderweg | Alles voor onderweg; poepzakjes, lichtgevende halsbanden, adreskokers etc.
  • Voeding en snacks | Heerlijke kauwsnacks (ook voor de tanden) zijn belangrijk ook voor de hond
  • Hondenspeelgoed | Natuurlijk mag hondenspeelgoed niet ontbrekend in jouw aankopen
  • Verzorgingsproducten | Shop hier jouw hondenshampoo en oog-oor verzorgingsproducten
  • Verkoeling | Ook de Beagle kan verkoelende producten gebruiken in de zomermaanden
  • Hondenren | Voor pups is een hondenren een fijne aankoop voor meer rust en veiligheid

 

Heb jij of krijg je een Beagle als huisdier?

Heb jij een Beagle  in huis? Laat andere dan jouw ervaringen weten door te reageren onder dit artikel. Heb je vragen over honden in het algemeen of wil je meer lezen over honden verzorging, hondenrassen of hondenspeelgoed? Wij schrijven regelmatig leuke en leerzame hondenblogs om je zo goed mogelijk te kunnen informeren. Lees dan zeker eens een van onze andere hondenblogs zoals;

 

Blog - Populairste hondenrassen
Blog - Hoe verzorg je een hond?
Blog - De Labrador
Blog - Fietsen met de hond
Blog - De Duitse Herder
Blog - Losloopgebieden in Nederland
Blog - De labradoodle
Blog - De Stafford
Blog: De voordelen van dierenspeelgoed
Blog: Hoe vermaak je de hond in een bench?
BlogBenchtraining voor puppies

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen