Ga naar de inhoud
𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗢𝗟𝗚𝗘𝗡𝗗𝗘 𝗪𝗘𝗥𝗞𝗗𝗔𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗨𝗜𝗦
𝟵𝟱𝟬𝟬+ 𝗛𝗨𝗜𝗦𝗗𝗜𝗘𝗥𝗕𝗘𝗡𝗢𝗗𝗜𝗚𝗗𝗛𝗘𝗗𝗘𝗡 𝗜𝗡 𝗩𝗢𝗢𝗥𝗥𝗔𝗔𝗗
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗔𝗟𝗟𝗘𝗦 𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗝𝗢𝗨𝗪 𝗛𝗨𝗜𝗦𝗗𝗜𝗘𝗥!
𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗢𝗟𝗚𝗘𝗡𝗗𝗘 𝗪𝗘𝗥𝗞𝗗𝗔𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗨𝗜𝗦
𝟵𝟱𝟬𝟬+ 𝗛𝗨𝗜𝗦𝗗𝗜𝗘𝗥𝗕𝗘𝗡𝗢𝗗𝗜𝗚𝗗𝗛𝗘𝗗𝗘𝗡 𝗜𝗡 𝗩𝗢𝗢𝗥𝗥𝗔𝗔𝗗
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗔𝗟𝗟𝗘𝗦 𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗝𝗢𝗨𝗪 𝗛𝗨𝗜𝗦𝗗𝗜𝗘𝗥!
𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗢𝗟𝗚𝗘𝗡𝗗𝗘 𝗪𝗘𝗥𝗞𝗗𝗔𝗚 𝗜𝗡 𝗛𝗨𝗜𝗦
𝟵𝟱𝟬𝟬+ 𝗛𝗨𝗜𝗦𝗗𝗜𝗘𝗥𝗕𝗘𝗡𝗢𝗗𝗜𝗚𝗗𝗛𝗘𝗗𝗘𝗡 𝗜𝗡 𝗩𝗢𝗢𝗥𝗥𝗔𝗔𝗗
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗔𝗟𝗟𝗘𝗦 𝗩𝗢𝗢𝗥 𝗝𝗢𝗨𝗪 𝗛𝗨𝗜𝗦𝗗𝗜𝗘𝗥!
HuisdierplezierHuisdierplezier
Welke hondenriem is geschikt?

Welke hondenriem is geschikt?

Hondenlijnen komen in alle soorten en maten, van extra lange hondenlijnen tot korte en zelfs automatisch oprolbare hondenlijnen vallen onder de mogelijkheid. Maar welke hondenlijn is eigenlijk geschikt voor jouw hond en misschien nog wel belangrijker welke hondenriem is níet geschikt voor jouw hond. Elke hondenriem of hondenlijn heeft zijn eigen voordelen én natuurlijk ook nadelen, dit betekend dat het type hondenlijn bepaald waarvoor de lijn het beste gebruikt kan worden. In dit artikel bekijken we de meest gebruikte hondenriemen én bespreken waar deze lijnen het best voor gebruikt kunnen worden. Ben je op zoek naar een hondenriem voor hondentraining, wil je een hondenlijn waarmee je comfortabel een boswandeling kunt aangaan of gaat jouw zoektocht uit naar de perfecte puppyriem? We helpen je graag op weg, lees je mee?

De verschillende soorten hondenlijnen

Het aanbod hondenlijnen is enorm, om maar een voorbeeld te noemen onze webshop telt op dit moment een aanbod van méér dan 500 verschillende hondenriemen. We begrijpen natuurlijk dat dit de keuze niet altijd makkelijker maakt, we helpen je dan ook graag op weg om de juiste hondenriem voor jouw hond te vinden. Hieronder volgt een overzicht met de verschillende soorten hondenriemen uit ons assortiment én hiernaast bespreken we waar de specifieke lijn het beste voor geschikt is.

 

De korte hondenlijn is het instap model onder de hondenriemen. Deze riemen voor honden zijn voorzien van een handvat, het lijngedeelte tot 2 meter én een karabijn haak. De basis hondenriem is misschien een simpele hondenriem maar dit betekend niet dat hij voor veel dingen gebruikt kan worden. Doordat de korte hondenriem de hond dichtbij houdt worden deze riemen veel gebruikt tijdens trainingen, de hond blijft op deze manier dichtbij wat erg handig is tijdens het trainen van de hond. Hiernaast zijn korte hondenriemen perfect te gebruiken voor puppy’s. Een pup moet de wereld nog ontdekken en dit geldt ook voor de wandelingen. Door een korte hondenriem te gebruiken voor de pup blijf je controle houden, de pup blijft dicht bij je in de buurt en je kunt hem direct veilig bij je krijgen op het moment dat er een auto of fiets nadert.  

 

De automatische rollijn van het bekende merk Flexi is een veelgebruikte hondenlijn voor jong en oud. Deze hondenlijnen komen in verschillende varianten waardoor je de lijn kunt aanpassen op jouw hond of op de omstandigheden. Zo vind je in onze Flexi Collectie ook reflecterende neon varianten voor donkere dagen, verschillende varianten voor verschillende gewichten en zelfs de Giant variant voor extra grote honden. Een rollijn is met name geschikt voor honden welke gewend zijn aan een lijn te lopen en dit op een gehoorzame manier doen. Hele jonge honden, pups en honden welke trekken aan de lijn zijn minder geschikt voor een automatische rollijn. Door de constante spanning op de lijn leert de hond namelijk min of meer te trekken, ze merken namelijk dat het trekken ze verder brengt aangezien de rollijn toch af blijft rollen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Een rollijn is heel handig en makkelijk wanneer de hond aan een gewone hondenriem niet trekt én wanneer je er zeker van bent dat de hond niet ineens de andere kant op rent.

 

De lange hondenriem heeft zoals de naam al doet vermoeden een lange lengte, deze riemen zijn verkrijgbaar vanaf 5 meter tot 15 meter en natuurlijk voorzien van een karabijn haak. De meeste lange hondenriemen beschikken over een handvat of handlus maar er zijn ook lijnen beschikbaar zonder lus. De lange hondenlijn zorgt vanzelfsprekend voor veel bewegingsruimte, dit maakt de hondenlijn perfect voor speelse honden welke (nog) niet los kunnen lopen. Door de lengte van de lijn heeft de hond het gevoel toch vrij te zijn, terwijl jij stiekem de controle houdt. Een lange hondenriem wordt ook vaak gebruikt in de puberteit periode van de hond, tijdens deze periode kan de hond nog wel eens zijn speelse gedrag achterna gaan. De welbekende “bananen in de oren periode” kan worden opgevangen met het gebruik van een extra lange hondenlijn. De lijn geeft je net dat beetje zekerheid wat je onderweg kunt gebruiken maar zorgt er toch voor dat de hond minder wordt beperkt in zijn vrijheid tijdens het wandelen.

 

Een aanleglijn kan echt super handig zijn in gebruik op locatie. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een bezoek aan de camping, het park of een open veld waar jouw hond zo zou kunnen wegrennen. De aanleglijn is namelijk een lijn met een vast basispunt. Door de aanleglijn te gebruiken in combinatie met een grondpin kun je bepalen waar de hond zich kan en mag bevinden. Je draait de grondpin in de grond, dit kan zand of gras zijn, en legt hierna de lijn vast aan de pin. De hond kan nu bewegen rondom de pin maar enkel de afstand van de aanleglijn kan behaald worden. De aanleglijn kun je ook gebruiken voor pups, welke nog niet alleen los mogen buiten maar welke wel de nodige beweging kunnen gebruiken. Een aanleglijn moet wel aangeleerd worden, de hond kan anders met volle vaart wegrennen omdat hij denkt los te zijn, de abrupte stop is dan echt niet fijn voor de hond en hiernaast niet goed voor de spieren, klieren en botten rondom en in de hals.

 

De verstelbare hondenriem heeft eigenlijk al het goede van een korte én een lange hondenlijn. Deze lijnen zijn namelijk verstelbaar op de lijnlengte. Deze lijnen worden ook wel trainingslijnen of jachtlijnen genoemd omdat ze verstelbaar zijn om de hond meer of juist minder ruimte te geven aan de lijn tijdens het trainen of speuren. De verstelbare hondenriemen zijn dan ook voorzien van dubbele karabijn haak waarbij jij kan bepalen wat de lengte van de lijn is. De verstelbare hondenlijnen komen in verschillende uitvoeringen en materialen. Wanneer je van plan bent langere periode te gaan trainen met de hond dan adviseren we te kiezen voor een verstelbare hondenriem van leer. Natuurlijk zijn er ook verstelbare riemen van andere materialen zoals nylon wat perfect is voor regenachtige dagen of voor gebruik aan de waterkant.

 

Ben jij een fanatieke hardloper en wil je jouw viervoeter mee laten genieten van jouw dagelijkse of wekelijkse rondje? Een jogginglijn is dan eigenlijk een must. De jogginglijn kan om het middel worden bevestigd waardoor je de handen vrij kunt houden. De hond wordt dus vastgezet op je heupen en blijft hierdoor altijd dichtbij je in de buurt. De joggingriemen zijn vaak voorzien van een schok dempende lijn welke het makkelijker maakt bochten te nemen en vrijer te bewegen. Ook een jogginglijn is iets wat aangeleerd moet worden bij de hond, je wilt immers dat de hond naast je loopt en niet vóór je voeten. Het is daarnaast af te raden om te joggen met honden jonger dan 1 jaar, het puppylichaam moet hier eerst voldoende voor zijn uitgegroeid.

 

De sliplijn is een handige lijn welke bestaat uit één gedeelte, de halsband zit namelijk vast aan de lijn en dit vorm samen één geheel. De sliplijn is daarom erg snel en makkelijk aan en uit te doen bij de hond. Dit item voor honden hoort naar onze mening enkel gebruikt hoort te worden met kennis van dit product. De sliplijn is namelijk een touw welke door middel van trekkracht strakker komt te zitten om de hals van de hond. Je kunt je voorstellen wat dit voor gevolgen heeft bij honden welke hard trekken. Toch gebruiken veel mensen deze lijnen voor de hond wanneer hij trekt. Dit advies geven wij in ieder geval niet. Het is beter de hond te leren wandelen zonder trekken dan corrigerende middelen te gebruiken om hem op deze manier te krijgen waar je wilt. Een sliplijn is echter ook verkrijgbaar met dubbele knoop, deze lijn zorgt ervoor dat de halsband nooit strakker kan komen te zitten dan een afgesteld punt. Deze lijnen slippen dus niet en zijn een stuk aangenamer voor de hond maar dat hoeven we natuurlijk niet uit te leggen.

 

Heb je meerdere honden in huis en wil je deze op het zelfde moment uitlaten? Dan is een koppellijn een fijn item welke het een stuk makkelijker zal maken voor jullie. De koppellijn is een tussenstuk welke gebruikt kan worden om meerdere halsbanden te bevestigen aan één hondenriem. Hierdoor kun je dus meerdere honden koppelen aan jouw riem en wordt het een stuk eenvoudiger om 2 honden tegelijk uit te kunnen laten. Hiernaast houdt je zelf één hand vrij, wat natuurlijk ook bijdraagt aan de veiligheid onderweg. Een koppellijn kan gebruikt worden bij honden welke het gewend zijn samen op pad te gaan, dit is eigenlijk ook wel een must. We adviseren je niet om zomaar twee honden aan één lijn uit te laten, hiervoor moeten ze elkaar natuurlijk wel accepteren. Heb jij twee honden welke dus prima door één deur kunnen, dan is een koppellijn echt een uitkomst!

Welke hondenriem is geschikt? Alles op een rijtje!

Nu we de verschillende lijnen kennen voor de hond bekijken we waar de hondenlijnen het beste voor geschikt zijn. Dit alles zetten we voor de eenvoud even op een rijtje voor je, zo kun je snel jouw keuze maken binnen ons assortiment van hondenriemen en hondenlijnen.

 

Welke hondenriem voor een puppy? Kies voor een korte hondenlijn of een verstelbare hondenlijn om de pup vrijheid te bieden én controle te houden


Welke hondenriem voor training? De beste keuze is de trainingslijn deze zijn verstelbaar, een korte hondenriem is ook prima voor puppytraining


Welke hondenriem voor hardlopen? Voor hardlopen is de jogginglijn perfect geschikt, gewoon wandelen kan prima met een vaste of rollijn.


Welke hondenriem voor grote hond? Neem een hondenriem met voldoende controle, zoals een korte of verstelbare hondenriem.


Welke hondenriem voor gehoorzame hond? De rollijn is perfect voor honden welke netjes meelopen aan de hondenlijn.


Welke hondenriem voor onrustige hond? Neem in ieder geval een vaste lijn en zeker geen rollijn, behoudt de controle met een korte hondenriem of verstelbare hondenriem.


Welke hondenriem voor 2 honden? Gebruik een koppellijn om 2 honden tegelijk uit te kunnen laten, combineer deze met een lange of korte hondenriem.


Welke hondenriem voor hond die trekt? Geef een trekkende hond geen rollijn maar kies voor een vaste hondenriem uit de gewenste lengte.


Welke hondenriem voor puberhond? Biedt vrijheid met een lange hondenlijn maar behoudt controle tijdens puberaal gedrag onderweg


Welke hondenriem voor de camping? Op locatie adviseren wij de aanleglijn voor meer veiligheid

 

Hond, Zonsondergang, Avond, Hemel

Heb jij nog vragen of wil je meer informatie?

We hopen dat je nat het lezen van dit artikel een idee hebt gekregen welke hondenriem het beste past in jouw situatie en bij jouw pup, opgroeiende of volwassen hond. Onze hondenwinkel staat bordenvol hondenriemen in alle soorten, maten, kleuren, materialen en varianten. Heb je vragen over een van onze aangeboden producten dan vernemen wij het natuurlijk graag van je. Heb jij tips of adviezen voor andere lezers? Laat jouw bericht dan achter onder dit artikel om andere te inspireren.

Meer lezen over honden?

Naast een breed assortiment hondenbenodigdheden voor onderweg biedt Huisdierplezier onze bezoerkers graag meer. Zo schrijven wij regelmatig leuke en leerzame blogs over huisdieren waaronder natuurlijk honden. De hondenblogs kun je terugvinden op onze blogpagina. Je kunt ook een keuze maken binnen een van onderstaande leerzame hondenblogs:

 

Blog: Hoe verzorg je een hond?
Blog: Wat heb je nodig voor een hond?
Blog: Hoe kun je een hond in de bench vermaken?
Blog: De populairste hondenrassen op een rij
Blog: Kies je juiste hondenbench
Blog: Hoe maak je een puppy zindelijk? 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen