Meteen naar de content
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
𝗚𝗥𝗔𝗧𝗜𝗦 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗘𝗡𝗗𝗜𝗡𝗚 𝗩𝗔𝗡𝗔𝗙 €𝟳𝟱 📦
𝗩𝗢𝗢𝗥 𝟭𝟯𝗨 𝗕𝗘𝗦𝗧𝗘𝗟𝗗 = 𝗩𝗔𝗡𝗗𝗔𝗔𝗚 𝗩𝗘𝗥𝗭𝗢𝗡𝗗𝗘𝗡
HuisdierplezierHuisdierplezier
Kindvriendelijke hondenrassen

Kindvriendelijke hondenrassen

Honden en kinderen, niets is zo leuk om je kind op te laten groeien met een huisdier. Een maatje waar jouw koter mee kan spelen, van kan genieten maar ook enorm veel van kan leren. Kinderen welke van jongs af aan opgroeien met honden leren hoe het is om voor een ander te zorgen en daarnaast is het natuurlijk ook super leuk. Maar welk hondenras is dan geschikt voor kinderen? Wel hondenras past in een gezin met kinderen en misschien nog wel het allerbelangrijkste welk hondenras vindt kinderen zélf ook leuk? We bekijken het in deze blog, lees je mee?

De 10 leukste kindvriendelijke hondenrassen

Laten we beginnen met het bekijken van de verschillende hondenrassen welke ideaal zijn voor gezinnen met kinderen. Natuurlijk is het los van dit feit belangrijk dat de hond goed wordt gesocialiseerd met kinderen er en duidelijke regels zijn in huis, hier gaan we later verder op in. Laten we beginnen:

 

 

 

De Franse Bulldog

De Franse bulldog is een kleine hond met een vrolijk en speels karakter. Deze hond houdt van leuke spelletjes wat natuurlijk belangrijk is binnen een gezin met kinderen. De Franse Bulldog is een liefhebber van aandacht en zal er dan ook alles aan doen dit te krijgen. Hiernaast is dit kleine hondenras slim en heeft hij een wil om te leren (zeker als hij hierbij veel aandacht krijgt) De Franse Bulldog is goed met kinderen. Wel is het belangrijk te weten dat deze hond gevoelig is voor harde woorden en zeker niet gecorrigeerd hoort te worden met de harde hand. Hierdoor kan de Bulldog uit onzekerheid nog wel eens verkeerd uit de hoek komen. Goede en duidelijke regels in huis is dus noodzaak, maar dit geldt eigenlijk bij elk hondenras. Meer lezen over de Franse Bulldog? Lees dan hier onze blog: De Franse Bulldog.

 

Franse Bulldog, Hond, Puppy, Huisdier

 

 

 

Hond, Poedel, De Poedel, Fokken, Wit

De Poedel

De poedel is zachtaardig en zéér baasgericht, onder andere hierdoor is hij perfect voor een gezin met kinderen. De poedel is zeer leergierig én slim, hierdoor kan deze hond snel leren óók van kinderen. Dit hondenras is trotse bezitter van een berg energie dit maakt het natuurlijk extra leuk voor een gezin met kinderen, de poedel zal graag mee op pad gaan en is altijd wel in voor een spelletje. Onder de noemer poedel bestaan meerdere varianten, de Koningspoedel en de Labradoodle (kruising) staan over het algemeen bekend als echte gezinshonden welke goed kunnen omgaan met kinderen. Deze hondenrassen hebben geduld en zijn vrij zachtaardig. Natuurlijk is een goede socialisatie een belangrijk onderdeel hiervan waarmee je direct stappen zet in de goede richting. Meer lezen over poedels? Lees dan o.a. de blog: De Labradoodle.

 

 

 

 

De Ierse setter

Ben je op zoek naar een jachthond welke goed met kinderen kan? Dan is de Ierse setter wellicht een goede keuze voor jullie. Deze energieke hond is zachtaardig, vriendelijk en een tikkeltje gevoelig. De Ierse setter staat erom bekend zich enorm te hechten aan het gezin en hiervoor door het spreekwoordelijke vuur te gaan. Onder andere hierdoor is dit hondenras perfect voor een gezin. De Ierse setter vraagt wel veel beweging en uitdaging, het is niet voor niets een jachthond. Dit hondenras is met name geschikt voor actieve gezinnen welke graag op pad gaan voor een lange wandeling in de bossen en de hond voldoende uitdaging en vermaak bieden.

 

Ierse Setter, Hond, Bont, Lichtbruin

 

 

 

 

Puppy, Gras, Tuin, Huisdier, Bruin

De Labrador

Dat de Labrador een kindervriend is, is voor de meeste mensen wel duidelijk. Dit mooie, lieve en zachtaardige hondenras komt veel voor in gezinnen met kinderen en dit is niet voor niets. De labrador is zeer vriendelijk en heeft veel geduld met kinderen wat hem een leuk maatje maakt! Hiernaast heeft de Labrador een berg aan energie, wat het extra leuk maakt voor de kinderen om te spelen met deze hond. De grote vriend is goed te trainen daar hij een goede gehoorzaamheid heeft, mits de hond natuurlijk goed is gesocialiseerd en opgevoed. Veel mensen denken dat dit hondenras zo makkelijk is dat training niet nodig is. Dit is echter absoluut niet waar, ook de labrador moet goed worden opgevoed om tot een evenwichtige gezinshond te komen. Heeft de Labrador een goede opvoeding genoten en zijn er duidelijke regels in huis voor zowel de kinderen als de hond, dan is deze trouwe vriend een perfecte keuze! Meer lezen over de Labrador als huisdier? Lees dan onze blog:  De Labrador.

 

 

 

 

De Newfoundlander

Wil je gaan voor een stapje groter? Dan is de Newfoundlander een goede keuze! Dit prachtige maar zeer grote hondenras is lief, vriendelijk, sociaal, rustig én staat erom bekend een hechte band te creëren met kinderen. Dit komt deels door zijn vriendelijkheid maar ook door zijn geduld. De Newfoundlander is kindvriendelijk én een perfect maatje om mee te spelen. Deze grote knuffelbeer houdt ook enorm van knuffelen en door zijn heerlijk zachte fluffy vacht is dit natuurlijk altijd een feestje! Het gewicht van deze grote jongen kan oplopen tot 68 kilo, het is dus wel met zekerheid te zeggen dat dit geen schoothondjes zijn. We kunnen echter niet beloven dat ze hier zelf ook zo over denken. Lees hier meer over dit mooie grote hondenras: De Newfoundlander.

 

Newfoundland Images | Free Vectors, Stock Photos & PSD

 

 

 

 

Mountain Stream, Water, Gletsjerwater

 

De Berner Sennenhond

Ook een groot kindvriendelijk hondenras is de Berner Sennenhond. Deze grote jonge is wat kleiner dan de hierboven genoemde Newfoundlander maar met een gewicht tussen de 40 en 60 kilo zeker geen kleine hond te noemen. Waar dit hondenras ook groots in is, is zijn karakter. Deze lieve, sociale en vriendelijke honden worden daarom ook vaak gezien in gezinnen met kinderen. De Berner Sennenhond is ook vrij rustig én zelfverzekerd, dit maakt het een stabiele gezinshond. Wel is een goede opvoeding belangrijk, de jonge Berner Sennenhond kan namelijk vrij eigenwijs zijn. Door zijn vermogen zich snel aan te passen aan de situatie is het belangrijk dat de hond voldoende beweging krijgt, anders worden ze lui. Gelukkig zal dit in een gezin met kinderen niet snel gebeuren. Meer lezen over dit prachtige hondenras? Bekijk dan onze blog: De Berner Sennenhond.

 

 

 

 

De Cavelier King Charles

Van de grote kindvriendelijke hondenrassen weer terug naar de kleinere hondenrassen welke goed om kunnen gaan met kinderen. De cavalier king Charles is een echte gezelschapshond welke zijn baas graag volgt door het huis. De hond past zich vrij snel aan en kan nog wel eens over zich heen laten lopen wanneer de situatie zich voordoet. Het is dan ook belangrijk dat de kinderen niet gaan sollen met de hond, een goede set basis regels is dan ook aan te raden in huis. Een leuke bijkomstigheid is dat de Cavelier King Charles ook vaak goed overweg kan met andere huisdieren, wat zeker een pluspunt is van dit leuke kleine hondenras. Lees hier meer over dit leuke speelse hondenras: De Cavelier King Charles.

 

Hond, Cavalier King Charles Spaniël

 

 

 

 

Cocker Spaniel, Hond, Huisdier, Puppy

 

De Cockerspaniel

De Cockerspaniel is een lieve, zachtaardige hond welke veel waarde hecht aan zijn roedel. Dit kindvriendelijke hondenras is makkelijk in omgang, vrij eenvoudig op te voeden, is aanhankelijk maar wordt toch gezien als vrolijke energieke hond. Dit hondenras heeft jachtinstinct waardoor het wel belangrijk is dat de regels omtrent het uitlaten en opvoeden van de hond duidelijk zijn. De opvoeding kan in alle gevallen beter worden gedaan door een volwassen, dit geldt ook bij de opvoeding van een Cockerspaniel. Omdat dit hondenras vrij sportief is en veel uitdaging vraagt is het een perfecte hond voor actieve gezinnen welke er graag op uit trekken mét de hond.

 

 

 

 

De Beagle

Wanneer je op zoek bent naar een kindvriendelijk ras maar wél houdt van een beetje uitdaging kan de Beagle wel eens een perfecte match zijn. Dit hondenras is heel lief voor kinderen, zeer actief en zelden agressief. Wel is dit hondenras een beetje eigenwijs, hij moet dan ook een goede sturing en opvoeding krijgen waarbij consequent zijn een sleutel is. Zorg voor voldoende uitdaging en beweging voor de Beagle, een verveelde Beagle kan wel eens vervelend gedrag laten zien. De Beagle is van nature een jachthond welke zijn gezin ziet als zijn roedel, hij zal deze dan ook beschermen wanneer nodig. De Beagle is hiertegen niet altijd even goed in omgang met andere huisdieren, met name kleine huisdieren zoals konijnen en vogels kunnen het jachtinstinct van de Beagle triggeren. Meer lezen over dit uitdagende hondenras? Lees dan onze blog: De Beagle.

Huisdier, Hond, Dieren, Cute, Dier

 

 

Tot slot maar niet te vergeten..

Onafhankelijk van het hondenras is het ten eerste heel belangrijk dat kinderen léren omgaan met dieren, in dit geval honden. Een kindvriendelijke hond kan ook vervelend uit de hoek komen wanneer een kind de hond bijvoorbeeld onophoudend plaagt en verveeld. Het is dan ook erg belangrijk dat de kinderen in het gezin ook leren goed om te gaan met dieren. Wat mag wel en wat mag absoluut niet? Maak goede regels in huis en vooral met de kinderen. Op deze manier is het voor zowel de kinderen, voor jou als voor de hond leuk om samen te leven met kinderen. Hieronder vind je een aantal ‘regeltjes’ welke van pas kunnen komen in de toekomst en waardoor de kinderen leren goed om te gaan met hun nieuwe vriendje.

 

  • Huis regeltjes | Maak duidelijke regels in huis zodat het voor zowel de hond als de kinderen duidelijk is. Denk hierbij aan: Mag de hond op de bank? Wie laat de hond uit? Wat doen we als de hond bijt of vervelend is? Wie voert de hond? Allemaal regels welke vooraf het beste kunnen worden besproken, zo is het voor iedereen duidelijk wat er verwacht wordt.

  • Oren en de staart | Wellicht overbodig om te melden maar het is aan te raden kinderen te vertellen niet aan de oren of staart van een hond te trekken. We melden dit omdat veel kinderen dit spelletje toch wel leuk vinden. Niet doen, dit is voor de hond stressvol en vervelend. De oren én de staart van de hond is een no-go voor de kinderen.

  • Rust in de bench of mand | Maak afspraken dat de hond rust heeft in zijn bench of in de mand. Op het moment dat de hond slaapt, laat deze dan ook slapen en zorg voor rust in huis.

  • Voeren van de hond | Nu we het toch over voeding hebben, het is ook belangrijk dat de kinderen de hond met rust laten tijdens het eten. Zoals dit ook voor het slapen geldt: Is de hond aan het eten? Laat hem dan met rust en ga hem vooral niet aanraken of vervelen.

  • Aaien en vasthouden | Leer de kinderen dat de hond zélf mag bepalen of hij geaaid wilt worden, laat de hond dan ook zelf op je afkomen. Ga de hond niet vastpakken, omhelzen of dwingen tot knuffelen je weet niet hoe de hond hier op reageert. Aaien doen we op de borst en de rug, niet op de kop van de hond. Dit geldt natuurlijk ook voor bezoek en vriendjes.

  • Spelletjes met de hond | Natuurlijk is het leuk als de kinderen met de hond kunnen spelen. Echter zijn trek en stoei spelletjes niet aan te raden. Zeker in de puppyperiode kan dit nog wel eens fout gaan door de speelsheid van de pup. Geef de kinderen ook de instructie niet zomaar speelgoed af te pakken van de hond, dit kan verkeerd overkomen bij de hond.

  • Een eigen plekje blijft eigen | Het is slim om een plek te bieden waar de hond zich kan terug trekken tijdens drukte, vooral met kinderen. De plek welke je hiervoor gebruikt is écht van de hond en van de hond alleen. Je kunt ook gebruik maken van een puppyren om dit te realiseren in huis. Spreek af dat de hond op deze plek met rust gelaten wordt en de kinderen dit ook doen. Op deze manier kan de hond ook afstand nemen wanneer het hem of haar te druk wordt in huis.

  • Het uitlaten van de hond | Een kind kan de hond nog niet alleen uitlaten. Pups, jonge honden en honden welke nog opgevoed moeten worden kunnen uit het niets vervelend gedrag maar ook angstig gedrag laten zien onderweg, kinderen kunnen hier niet op reageren zoals dit zou moeten. Ook wanneer er onderweg een andere hond wordt gepasseerd kan dit voor problemen zorgen wanneer er niet goed gehandeld wordt. Kinderen die de hond alleen uitlaten, is dan ook geen goed idee.

  • Jij houdt de verantwoording | Laat de hond niet alleen met de kinderen, zeker niet op het begin. Jij als ouder bent er voor verantwoordelijk dat jouw hond goed wordt opgevoed en de kinderen hierin worden begeleid. Laat problemen met de hond nooit door de kinderen alleen oplossen.

 

Papeis de parede 1920x1080 Cão Svetlana Shelemeteva Abraço Menina Crianças  Animalia baixar imagens

 

Wil je meer lezen of heb je vragen?

We hopen dat je een idee hebt gekregen van de verschillende kindvriendelijke hondenrassen. Wil je meer lezen over honden, de verzorging van een hond, verschillende hondenrassen of zoek je hulp bij het aankopen van de juiste hondenartikelen? Lees dan eens een van onze andere hondenblogs zoals:

 

Hondenblog : Het nut van dierenspeelgoed
Hondenblog:  Apporteren kan je leren!
Hondenblog:  Halsband of hondentuig voor de hond?
Hondenblog:  Veilig op pad met je viervoeter in het donker
Hondenblog:  Hoe verzorg je een hond?
Hondenblog:  Wat komt er kijken bij de komst van een pup?
Hondenblog:  De populairste hondenrassen op een rijtje

Reactie plaatsen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd..

Winkelwagen 0

Uw winkelwagen is momenteel leeg.

Begin met winkelen